Succesvolle test met Modalohr in Gothardtunnel

Advertentie

Viia, een afdeling van SNCF Geodis, heeft met succes een heen- en terugrit tussen Arth-Goldau en Airolo door de Gothardtunnel georganiseerd met spoorwagons van het type Modalohr.
De test onderdeel in het Transhelvetica project dat de bedoeling heeft om vanaf 2015 tussen het Rhurgebied in Zuid-Duitsland en Chiasso tot 100.000 opleggers op dit traject te vervoeren. Daarvoor moeten er op de lijn, de “Viia Helvetica”, nog wel speciale terminals worden ingericht. Dergelijke terminals zouden worden gebouwd in Duisburg en Lahr (Duitsland) en ten zuiden van Chiasso (Italië). SNCF Geodis zou de lijn exploiteren.
De test, die onder leiding van het Zwitserse Federale Transport Agentschap (BAV) stond, was erop gericht om te kijken of de Modalohr lagevloerwagons opleggers met een hoekhoogte van 4,00 meter kan vervoeren.
De Modalohrs die voor de test werden gebruikt, waren standaardwagons. Deze speciale wagons worden geproduceerd door Lohr Industries en worden onder meer ingezet door Lorry-Rail tussen Bettembourg en Perpignan.
Bron en foto: SNCF Viia