Succes in Alicante

Advertentie

Stadler wint het contract voor zes CITYLINK trams

Stadler tekende met Ferrocarriles de la Generalitat Valenciana (FGV) een contract voor zes CITY LINK trams. De voertuigen zijn volledig ontwikkeld en geproduceerd in de Stadler fabriek in Albuixech (Valencia) en worden gebruikt in de steden langs de Costa Blanca. Het eerste voertuig wordt geleverd in 2019. Het modernisering plan van FGV in Alicante, die Benidorm en Denia gaat o.a. de zes nieuwe voertuigen gebruiken. De nieuwe, lichte tram treinen zullen de 2500-serie dieselmotoren vervangen, die al meer dan 50 jaar in gebruik zijn en zijn al meerdere keren overgenomen. De nieuwe CITYLINK kan op elektriciteit of diesel rijden.

“De order toont het vertrouwen van onze klanten in ons werk en de kwaliteit van onze tram en treinen. Met FGV werken we bijna sinds haar oprichting 30 jaar geleden samen en we zijn er trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling en modernisering van de infrastructuur in de Valenciaanse gemeenschap “, aldus Íñigo Parra, CEO van Stadler Valencia.

In 2003 was FGV de eerste die van de Stadler-fabriek in Albuixech met een bestelling voor negen tramlijnen. De 4100-serie is sinds 2006 in dienst op het netwerk van Alicante. De 4100-serie zijn elektrisch aangedreven trams (750 VDC) die op het Alicante-netwerk en op de lokale lijnen tussen Alicante en Benidorm rijden. De gelijkenis van de nieuwe CITYLINK trams en de 4100-serie, een serie populair en geaccepteerd door het publiek in Alicante, is opvallend. Stadler heeft de nadruk gelegd op zowel het ontwerp als het interieur en de buitenkant, en heeft het aangepast aan de behoeften van de klanten. Andere belangrijke factoren die bij het ontwerp van CITYLINK een rol hebben gespeeld, waren veiligheid en een hoge mate van comfort voor zowel passagiers als bestuurders.

CITY LINK staat voor lichtgewicht, modulaire, onbelemmerde lage vloer voertuigen die speciaal zijn ontworpen om het centrum van de stad te verbinden zonder verandering met de agglomeraties en een comfortabele, rustige en veilige rit te garanderen. In de afgelopen 11 jaar heeft Stadler op de Europese schaal in de tramsector geavanceerd met 120 volledig uitgeruste tramlijnen, die meer dan 15 miljoen kilometer hebben gereisd. CITY LINK wordt al gebruikt in de steden van Alicante, Mallorca, Karlsruhe (Duitsland), Chemnitz (Duitsland), Sheffield (UK) en Puebla (Mexico).