Strukton Rail en Arriva openen werkplaats in Zutphen

Advertentie

Unieke samenwerking zorgt voor belangrijke economische impuls
Vandaag, 4 oktober, hebben Strukton Rail en Arriva de nieuwe werkplaats in Zutphen voor reizigers- en werktreinen officieel in gebruik genomen. De nieuwe werkplaats heeft vijf sporen en moderne voorzieningen. Twee van deze sporen worden gebruikt door Arriva voor het onderhoud van de 38 treinen voor de Vechtdallijnen en de regio Achterhoek Rivierenland. De overige sporen gebruikt Strukton Rail voor eigen werkzaamheden. Deze werkplaats is een unieke samenwerking tussen Strukton en Arriva

Activiteiten in de nieuwe werkplaats

In de treinenwerkplaats gaat Strukton Rail naast reguliere activiteiten, zoals het onderhouden van spoorgebonden machines en locomotieven, ook de inbouw van treinbeveiligingsystemen en de revisie van treinmaterieel en systemen verzorgen. Daarnaast levert Strukton hoogwaardige producten en diensten voor elektrische systemen in treinen, die voor een deel in Zutphen worden ingebouwd. Strukton Bouw heeft de werkplaats gebouwd en de inrichting van het terrein verzorgd. Strukton Rail heeft het emplacement en het spoor in de werkplaats aangelegd. Arriva gebruikt de werkplaats voor het onderhoud en de revisie van haar 38 reizigerstreinen die gaan rijden op de Vechtdallijnen en in de regio Achterhoek Rivierenland.
Aike Schoots, directeur van Strukton Rail: “In onze werkplaats leveren wij diensten voor onze eigen treinen en treinen van derden. De moderne voorzieningen in de werkplaats, onze goed opgeleide mensen en onze op het eindproduct gerichte benadering dragen met efficiënt onderhoud bij aan een betrouwbaar spoor. En daar hebben de vervoerder en de reiziger voordeel bij.”
“De opening van deze werkplaats, samen met Strukton, is een bijzondere mijlpaal voor Arriva Nederland omdat we voor het eerst in Nederland treinen in eigen onderhoud nemen. De samenwerking is uniek en deze werkplaats geeft een belangrijke economische impuls in de regio. Een mooi resultaat van marktwerking”, aldus Anne Hettinga, algemeen directeur Arriva Nederland.
Goede aansluiting op landelijke spooraders
Strukton Rail had al een treinenwerkplaats in Zutphen. Deze werkplaats, gevestigd bij de oude IJsselbrug, was te klein geworden voor de steeds grotere machines. Strukton Rail en Arriva Nederland zijn verheugd over de locatie in Zutphen. Het spoor in deze stad sluit goed aan op de landelijke spooraders, en daarmee op het internationale spoor. Bovendien is het klimaat in Zutphen gunstig voor het werven van goed geschoold technisch personeel. Bron en foto’s: Strukton Rail bv