Strukton levert elektrische systemen voor nieuwe monoraillijn in Sao Paulo

Advertentie

Utrecht ,28 november 2013 – De economie in Nederland is de afgelopen tijd iets gestegen. Dit komt hoofdzakelijk door de export, die Nederland hopelijk weer een beetje lucht gaat geven.

monorail sao pauloStrukton Rolling Stock, een onderdeel van Strukton Rail  helpt de komende tijd deze export. Zij voorziet de voertuigen op de nieuwe monoraillijn 17 in Sao Paulo van tractieomvormers, boordnetomzetters en batterijladers. Het gaat om ultralichtgewicht tractieomvormers om de motoren aan te drijven, als ook om de apparatuur voor de elektriciteitsvoorziening aan boord van de voertuigen. Deze bestaat uit boordnetomvormers en batterijladers. De monorailvoertuigen worden gebouwd door het Maleisische bedrijf Scomi Rail, één van ’s werelds grootste monorailbedrijven. Het project in Sao Paulo bestaat uit een eerste deel dat veertien voertuigen behelst, waarna in 2014 een tweede deel zal volgen van nog eens elf voertuigen. De eerste leveringen zijn in april 2014 en zullen tot 2016 doorlopen.

Sao Paulo is de grootste stad van Brazilië met meer dan twintig miljoen inwoners. Momenteel vinden in Sao Paulo diverse grote infrastructurele projecten plaats, onder andere met het oog op het aanstaande WK voetbal. Deze projecten zullen de dagelijkse congestieproblemen enigszins verlichten. Lijn 17 is 7,7 km lang en verbindt de internationale luchthaven met het metronetwerk van de stad.

“Voor Strukton Rolling Stock is dit de eerste stap in de sterk groeiende Braziliaanse markt en het tweede project met Scomi Rail als klant, na eerdere leveringen voor de monorail van Kuala Lumpur. Scomi Rail is uiterst succesvol en we verwachten in de nabije toekomst vervolgopdrachten o.a. in de steden Rio de Janeiro, New Delhi en Chennai.” Aldus de directeur Gert Kwikkers

De systemen worden volledig in Nederland ontwikkeld (engineeringcentrum in Alblasserdam) en geproduceerd (productielocatie in Enschede). En dat is goed voor de export van Nederland.

Strukton Rolling Stock, onderdeel van Strukton Rail, heeft een unieke positie in de wereld als het gaat om de ontwikkeling, productie en levering van aandrijfsystemen (traction converters), boordnetomvormers (auxiliary converters) en voertuigbesturingssystemen (TCMS). Strukton zet zijn standaardmodules in voor klantspecifieke oplossingen voor zowel renovatie als nieuwbouw van treinen, trams en metro’s.