Stoomtreindagen Simpelveld

Advertentie

mbs-11Bekijk onze evenementenkalender voor de meest recente informatie omtrent evenementen. Klik hier.


Nog nooit zoveel stoomlocomotieven in aktie gezien op de Miljoenenlijn in Zuid Limburg!

De zomervakantie begint bij de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) traditioneel met het organiseren van de Stoomtreindagen Simpel-veld op zaterdag 11 en zondag 12 juli 2009. Op dit jaarlijks terugkerend, altijd druk bezochte evenement, staan dit jaar stoomlocomotieven van vier verschillende museumspoorlijnen onder stoom. Naast twee machines van de ZLSM zelf, zullen ook stoomlocomotieven van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM), Stoomtrein Goes-Borssele (SGB) en de Museum Buurt Spoorweg (MBS) te bewonderen zijn. Naast de uitgebreide dienstregeling met nostalgisch materieel zal er een ruime variëëteit aan activiteiten worden aangeboden. Op en rondom het museumstation van Simpelveld kunt u terecht voor een indrukwekkende hobby- en spoormarkt , veel levende muziek en tal van kinderactiviteiten.
Beide dagen speelt van 10.00 uur tot 18.00 uur stoom de hoofdrol bij de Simpelveldse stoomtreinmaatschappij. De dienstregeling (Simpelveld – Schin op Geul – Valkenburg en Simpelveld –– Kerkrade) zal worden hoofdzakelijk worden gereden door treinen getrokken door de grote stoomlocomotieven van ZLSM en VSM. De kleinere stoomlocomotieven van MBS en SGB zullen in Simpelveld over het emplacement rangeren en staan ter bezichtiging langs de perrons. et buitenlandse traject van de ZLSM (Simpelveld – Bocholtz – Vetschau (D)) wordt het gehele weekend met de Duitse historische dieseltrein ‘‘Schienenbus’’ bereden.
mbs3Toegang
Bezoekers van de Stoomtreindagen Simpelveld kunnen met de speciale dagkaart naar hartelust gebruik maken van al het treinverkeer op het traject van de ZLSM. Deze dagkaart geeft tevens toegang tot het station en emplacement van de ZLSM te Simpelveld. Een dagkaart kost 12,00 p.p. (vanaf 12 jaar) en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar 5,00 p.p. Kaartjes zijn aan de dag kassa’s en bij de conducteurs op de treinen verkrijgbaar. (Het station van Simpelveld is dit weekend niet vrij toegankelijk).
Station Simpelveld
Op het moment dat de stoomlocomotieven niet in de dienstregeling worden ingezet, zal dit nostalgische stoomgeweld afwisselend langs de perrons van station Simpelveld te bezichtigen zijn. Er mag gerust even op de ‘‘bok’’ gekeken worden. Rondom de perrons komt u een variëteit van stoomattracties tegen. De overdekte spoor- en hobbymarkt, die inmiddels meer dan 140 meter kraampjes bevat, is een must voor elke modelspoorliefhebber. De uitgebreide horecafaciliteiten in combinatie met veel live-muziek en kinderactiviteiten maken de sfeer op station Simpelveld compleet. De werkplaats zal beide dagen geopend zijn voor het publiek. Hier kunt u zien hoe de locomotieven onderhouden en gereviseerd worden. De dienstdoende stoomlocomotieven worden hier voorzien van water en kolen.
Bereikbaarheid
In Simpelveld is er voldoende parkeergelegenheid aanwezig aan de rand van het centrum. Volgt u de instructies van de speciaal aanwezige verkeersregelaars op. Zij zullen u naar de beschikbare parkeergelegenheden doorverwijzen. Het is natuurlijk praktischer om per trein naar Simpelveld te reizen. Bij de stations Wijlre/Gulpen en Spekholzerheide is voldoende parkeerruimte. Een lange wachttijd voor de trein is er niet door de uitgebreide dienstregeling.
Vertrektijden en openingstijden
De uursdienstregeling over de Miljoenenlijn wordt gereden tussen 10.00 uur en 18.00 uur en het festivalstation ‘‘Simpelveld’’ is gedurende deze tijd ook geopend. De complete dienstregeling, alsmede het aanvullende programma, zal vanaf begin juli te downloaden zijn vanaf de internetsite www.miljoenenlijn.nl.
Reguliere dienstregeling juli
Buiten de Stoomtreindagen wordt de reguliere zomerdienstregeling met stoom- en dieselmaterieel in de maand juli elke woensdag, donderdag en zondag gereden.

mbs-2Stoomlocomotief Magda van de Museum Buurt Spoorweg
Jonge reizigers – foto MBS
B ers tijdens Stoomtreindagen Simpelveld – foto Michel Dreuw
B1220 nabij Eys – foto Kevin Piket