Stoom afblazen tijdens de feestdagen?

Advertentie

Wat: Winterse Kerstritten met de stoomtrein van de VSM

Waar: Station Beekbergen, Dorpstraat 140 Beekbergen

Wanneer: donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 december 2019

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM sluit het jaar traditioneel af met de populaire ‘winterritten’. Op 26, 27 én 28 december rijdt de stoomtrein voor de laatste keer dit jaar!
Dé kans voor jong en oud om de winterse Veluwe vanuit een comfortabel verwarmde stoomtrein te beleven. Iedereen die nog even ontspannen stoom wil afblazen tussen de kerst en de jaarwisseling, geniet volop bij de VSM.

Een stomig vertrek

Wanneer de locomotief dampend en puffend klaarstaat langs het nostalgische perronnetje, komen witte stoompluimen al onder de historische rijtuigen vandaan. Deze worden nog ouderwets verwarmd met stoom uit de grote stoomlocomotief. Dan klinkt het vertreksein voor een winterse beleving zoals in vroeger dagen. De locomotief en haar sleep rijtuigen hullen zich tijdens het vertrek in wolken van stoom. Binnen in de versierde rijtuigen is het inmiddels al lekker warm geworden, terwijl de trein met een rustig gangetje langs de winterse akkers en weiden en door het bos rijdt. Daarbij klinkt keer op keer de stoomfluit. De conducteurs in uniform komen langs om de ouderwetse kaartjes te knippen.

Wintersfeer beleven en proeven

De trein vertrekt om 11:45u uit Beekbergen en om 12:45u uit Apeldoorn. Vervolgens voert de reis om 13:10u vanuit Beekbergen naar Eerbeek en terug. Het ritje met de stoomtrein is helemaal compleet met een bezoekje aan de stationsrestauratie voor een warme chocolademelk, glühwein of een ander drankje. Die zijn natuurlijk óók tijdens de rit te verkrijgen in het nostalgische restauratierijtuig dat meerijdt in de trein.

Laatste kans voor de winterstop

De winterritten zijn zoals elk jaar de laatste stoomritten van het seizoen. Na de laatste rit gaan de stoomlocomotieven van de VSM voor enkele maanden de loods in en is er tijd voor grote werkzaamheden of gepland groot onderhoud. De vakkundige vrijwilligers van de VSM zorgen er in die periode voor, dat ze in het nieuwe jaar weer hun ritten kunnen uitvoeren.

Kaartjes

Kaartjes zijn te bestellen via de VSM-website www.stoomtrein.org, maar ook aan het loket in het stationsgebouw in Beekbergen of bij de conducteur in de stoomtrein.
Dagkaarten kosten € 17,- voor volwassenen en € 8,50 voor kinderen van vier tot en met elf jaar. Op www.stoomtrein.org vindt u meer informatie over de VSM en de volledige dienstregeling voor deze winterritten. Stap in en reis mee!