Stoelverkiezing Rotterdam Centraal

Advertentie

Dafne
Dafne Schippers test of je op de nieuwe stoelen ook een selfie kunt nemen

Reizigers stemmen op meest comfortabele stoel voor nieuwe NS-sprinter
Stoelentest tot en met donderdag 19 maart
Officiële opening door sprinter Dafne Schippers

Reizigers kunnen stoelen testen voor de nieuwe Sprinters van NS. In de stationshal van Rotterdam Centraal is hiervoor een speciale proefopstelling geplaatst. De stoelentest werd vandaag 14 maart omstreeks half twaalf op bijzondere wijze, officieel geopend door sprinter Dafne Schippers. Ze bracht, samen met diverse jeugdsprinters uit de regio Rotterdam, haar stem uit op haar favoriete stoel. Reizigers die invloed willen hebben op de keuze voor de 30.000 nieuwe treinstoelen kunnen ter plaatse stemmen op de meest comfortabele stoel. Ze hebben daarbij de keuze uit drie typen.
NS vindt het van belang dat de reiziger kan meebeslissen over de stoel waar hij straks onderweg op, werkt, ontspant, belt of leest. En niemand beter dan de reiziger zelf kan het comfort daarvan beoordelen. Het oordeel van de reiziger op zitcomfort weegt dan ook zwaar bij de definitieve keuze. Daarnaast kijkt NS naar aspecten als ergonomie en duurzaamheid, veiligheid en onderhoud.
Afgelopen najaar maakte NS bekend nieuwe Sprinters te kopen. Het gaat om 60 treinen bij de Zwitserse fabrikant Stadler die vanaf 2016 het spoor op gaan en 118 nieuwe Sprinters van treinenbouwer CAF die naar verwachting in 2018 op het Nederlandse spoor gaan rijden. Beide type treinen worden transparant ingericht met brede deuren voor veel in- en uitstappers, energiezuinig en toegankelijk voor rolstoelgebruikers natuurlijk weer een rolstoeltoegankelijk toilet. Bravo NS wat dit laatste betreft. foto’s: Kjell Postema.Dafne3

dafne2