Sterke toename van toerisme naar Lhasa

Advertentie

yt-p0070292Wij lazen op de site van het Boeddhistisch Dagblad het onderstaande artikel over een nieuwe treinverbinding in Nepal.
De Nepalese vice-president Parmanand Jha zegt te hopen dat de in augustus geopende spoorverbinding met Tibet de bilaterale handel en toerisme met China en Tibet land zal stimuleren ‘Het Nepalese volk is blij met de opening van de spoorlijn Lhasa-Shigatse en is enthousiast over verdere uitbreiding van de spoorverbinding naar Nepal’, zei Jha afgelopen vrijdag op de eerste China-Tibet expo voor toerisme en cultuur in Lhasa, de historische hoofdstad van Tibet. Zo meldt China Daily.
Van de nieuwe Lhasa-Shigatse spoorlijn wordt verwacht dat deze het vervoer en handel met Nepal zal bevorderen. Nepal grenst aan de zuidwestelijke Tibetaanse autonome regio en is een nauwe handelspartner van China. Jha zegt dat Nepal al lang een belangrijk doorvoerland tussen China en Zuid-Azië is en er een enorme potentieel is voor de twee landen om samen te werken in handel, toerisme, landbouw, energie en mineralen. Een steeds groter wordend aandeel van de groeiende handel tussen de twee landen wordt geleverd via Tibet.
Jha zegt te hopen dat betere wegen en spoorwegverbindingen tussen Nepal en Tibet zijn land zal helpen om de Chinese markt aan te boren. De vice-president ging ook in op het groeiend aantal jonge Chinese toeristen dat zich aangetrokken voelt tot Nepal, en zei te hopen dat een spoorlijn Chinese toeristen, na sightseeing in Tibet, zal aanmoedigen ook Nepal te bezoeken. Nepal ontvangt bijna 1 miljoen toeristen per jaar, uit India en op de tweede plaats China.
Lhasa, de historische hoofdstad van Tibet ontving in 2013 bijna acht miljoen toeristen, zo melden de plaatselijke autoriteiten afgelopen zondag. Dat betekende een stijging van 22.76 procent ten opzichte van het jaar daarvoor van toeristen uit China en andere landen. In 2013 ontving Lhasa uit het toerisme in de stad 8,2 miljard yuan ($1,34 miljard), een stijging van 25.47 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Woordvoerder Dong van het regionale bureau voor toerisme zegt dat het toerisme is uitgegroeid tot een van de belangrijkste motoren van economische groei voor de regio. Lokale toeristische autoriteiten en bedrijven hebben willen ook in het laagseizoen reizigers aantrekken door in de winter hun prijzen te verlagen. Interesse in de treinreis? Hier even klikken.

Bron China Daily.