Stemmen, stemmen!

Advertentie

De winnaars van de tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring zijn bekend. Vijf programma’s kregen de meeste stemmen en maken kans op de Ring! Er zit in ieder geval een heel verrassende titel bij, zoals “ons” programma Rail Away.
De ‘Rail Away’ ploeg is geheel verrast door in strijd te zijn om de Televizier-Ring en de EO niet minder.
“Ja heel bijzonder. Vorige week kwam ik er toevallig achter dat de nominatie al een week aan de gang was. Ik dacht, eens kijken hoe je mee kan doen. In amper een week heb ik wat berichten geplaatst op Twitter en Facebook, die zijn gedeeld, en het gevolg is vandaag een nominatie, waarvoor we onze fans hartelijk willen danken!” We werden er stil van… Enfin, in augustus volgt de slotronde, dus dan kunnen we elke stem gebruiken! We rekenen dan zeker weer op al die stemmers!”, Verrassend dat we zo ver zijn gekomen. Op naar de finale eind augustus! ” reageert programmamaker Gerben van Ommen.
De EO heeft geen officieel persbericht uit laten gaan, maar wel wat berichten kan je vinden op diverse sites. In RTL-boulevard is een verklaring van de afdeling communicatie van de EO voorgelezen.
“Nog wel interessant te vermelden is dat alle programma’s die minimaal 500.000 kijkers haalden en minimaal 2 afleveringen hadden in het tweede stem-kwartaal (1 november – 31 januari) automatische meededen. En dat was precies wat wij hadden met de 200e en 201e aflevering. Die hebben ons dus op de lijst gebracht met programma’s waar je uit kon kiezen. Dat is iets wat Televizier niet noemt, die gaat alleen op het algemene karakter van Rail Away in.” gaat Gerben verder.
De vijf programma’s die deze ronde het populairst waren onder de stemmers. In alfabetische volgorde: Frans Bauer in China (AVROTROS)-Heel Holland bakt (Omroep MAX)-Het Rotterdam project (RTL4)-Paleis voor een prikkie (SBS6) en het Rail Away (EO)
Het programma dat er meteen uitspringt is Rail Away dat behoorlijk wat stemmers op de been wist te brengen deze ronde. EO laat ons al meer dan 20 jaar markante spoorlijnen zien. In 1996 werd de eerste uitgezonden en kwam nooit eerder ook maar in de buurt van een Ring. Maar we leven in een gejaagde tijd en dan is er natuurlijk niets rustgevender dan naar pittoreske landschappen kijken gezien vanuit het treinvenster.
Het EO-programma over markante spoorlijnen wordt al sinds 1996 uitgezonden en kwam nooit eerder ook maar in de buurt van een Ring. In augustus is het tijd voor de grote Gouden Televizier-Ring verkiezing met in totaal 25 kanshebbers.
Ultieme slow tv’
Rail Away bestaat al ruim twintig jaar en biedt de kijker de ultieme slow tv. Blijkbaar heeft de kijker daar behoefte aan in deze gejaagde tijd. Met de trein als leidraad maakt de kijker kennis met bijzondere spoorlijnen, landschappen, culturen en bezienswaardigheden.

Stoomtreinen Rail Away

Stoomtrein op de ‘Furka-Bergstrecke’ in de 200e aflevering van ‘Rail Away’
Het reisprogramma is genomineerd voor de 200e aflevering vanuit de Zwitserse Alpen en de 201e aflevering vanuit de Franse sneeuw. Nooit eerder kwam dit reismagazine van de EO zo ver in deze verkiezing. Eind augustus is Rail Away een van de vijfentwintig kanshebbers in de strijd om de Gouden Televizier-Ring. Foto‘s: Joanne Brouwer – Logo Televizier ring: Omroep AVROTROS

1 Comment

  1. Slow TV, de anti-climax van Fast TV. Railaway dient met recht De Gouden Televizier Ring te winnen vanwege: 1) het informatieve karakter, 2) de rustig opgenomen beelden, niet met die super korte snelle flits fragmenten zoals men weleens ziet, 3) fijne commentaarstem, 4) diversiteit aan plaatsen die men belicht in de wereld, 5) de jarenlange boeiende reeks die mensen ertoe kan brengen ook eens de auto te laten staan en zelf een enerverende treinreis in binnen- en of buitenland te maken, 6) het “godsdienstig neutrale” karakter, dat ofschoon de EO dit programma maakt, iedereen ongeacht zijn of haar geloof of niet gelovige, van Railaway kan genieten. Ook kijk ik vaak naar Cabview of cabineritten met beelden die vanuit een machinistencabine van een trein zijn gemaakt, geeft rust in een haastige wereld. Hektiek is een slechte raadgever, kalmte en rust een goede vriend, is mijn lijfspreuk en dat past precies bij Railaway. Kalmte en rust als een goede vriend die je meeneemt op een treinreis over de gehele wereld, SUCCES !
    Frans Eekhout

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.