Steden-t(r)ips met Thalys, ICE of Eurostar

Advertentie

Nazomeren in Berlijn, Parijs of Londen. Ook zo’n zin in nog lekker even een weekendje weg? Wat dacht u van de cultuur stad Berlijn? Of na een dagje shoppen ontspannen bij het Open Air Theatre in Regent’s Park in Londen? Of ontdek Parijs op zijn Hollands; met de fiets! De mogelijk-heden zijn eindeloos. Een retourtje Parijs met de Thalys boekt u al vanaf 50 euro. Maar u kunt natuurlijk naar onze zuiderburen oftewel een Bourgondisch Brussel gaan. Geniet van een koele pint bier en échte Belgische frieten op een Brussels terras! Cultuur, mode, culinair genieten? Maar ook het grondig verbouwde Centraal Station bekijken. De stedent(r)ip voor deze nazomer is beslist de moeite waard. Bourgondisch Brussel koopt u al vanaf 33 euro. U kunt alleen een hotel of appartement reserveren, maar ook uw accommodatie inclusief ICE-treinreis naar Berlijn. Er zijn wel 10 top stedentrips zoals geheel verzorgde stedentrip naar o.a. Barcelona, Berlijn, Londen, Parijs, Praag, Rome en Wenen allemaal met de trein bereikbaar waarbij u ter plaatse met Nederlandstalige reisleiding mooie excursies maakt!

Berlijn
Voor het maken van een stedentrip is Berlijn al vele jaren een populaire stad en dat is niet voor niets! “Ich bin ein Berliner”, ooit deed president Kennedy van de Verenigde Staten deze uitspraak bij zijn bezoek aan Berlijn. Na een bezoek aan Berlijn zult u hetzelfde zeggen, want deze stad maakt op iedereen een grote indruk en laat de bezoeker niet meer los. In korte tijd is er veel veranderd in Berlijn. Ooit werden de twee stadshelften gescheiden door “De Muur”. Die muur heeft geen functie meer, maar bestaat nog wel als een wrange herinnering. Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor, vroeger onbereikbaar, zijn nu veel bezochte plaatsen. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, maar bovenal Berlijn leeft. Maak maar eens een rit met de U-Bahn en bekijk de prachtige gerestaureerde stations en de Oberbaumbrücke. Boven de grond is de S-Bahn de beste manier om b.v. het nieuwe Hauptbahnhoff te bezoeken. Misschien een groter ritje met de Prignitzer Eisenbahn om de omgeving van Berlijn te verkennen b.v. naar Frankfurt aan de Oder of  Postdam. De beroemde Kurfürstendamm maar ook de Alexanderplatz en het Europacenter mogen er zijn. Cafés, nachtclubs, bars en winkels te over! Modeltreinen winkels bij de vleet. Berlijn betekent ook cultuur; de talloze musea herbergen enorme collecties van de antieke wereld tot de moderne schilderkunst toe. In het Duitse Techniekmuseum kun je weer even kind zijn en je vergapen aan ’s werelds eerste computer, een hal vol ouderwetse locomotieven en een uitgebreide tentoonstelling van luchtvaart en navigatie. In het naastgelegen Spectrum Science Centre kun je meer dan 200 exerimenten doen. Een hele leuke optie voor met de kinderen, maar ook als je zelf weer even kind wil zijn of een voorliefde hebt voor techniek. Wie eenmaal in Berlijn is geweest, keert er altijd weer terug!

Treinvakantie naar Berlijn. Bij de Jong Intra Vakanties heeft u een ruime keuze aan stedentrips naar Berlijn, van voordelige budgethotels tot luxe 4-sterrenhotels. Ook kunt u o.a. excursies, shows en openbaar vervoerkaarten bij boeking al reserveren.
Surft u eens door het aanbod en u zult ontdekken dat er vele mogelijkheden zijn voor uw treinvakantie naar Berlijn.

Parijs
Voor het maken van een stedentrip is Parijs al jaren immens populair bij de Nederlandse vakantieganger en dat is niet voor niets! Natuurlijk bent u voor een treinvakantie met de supersnelle Thalys door de nieuwe tunnel dwars onder Antwerpen door naar Parijs. Wat een magische klank heeft Parijs toch! Wil niet iedereen in zijn leven minstens één keer een bezoek aan deze wervelende stad gebracht hebben? Parijs heeft al eeuwen iets zeer romantisch. Het is een mengeling van historische en moderne architectuur, van beroemde musea en statige kathedralen tot haute couture en sfeervolle rommelmarkten. Wereldberoemde stations, elk met hun eigen geschiedenis, wachten er op uw bezoek. Natuurlijk is een bezoek van enkele dagen te kort om de wereldstad Parijs te leren kennen. Maar het is een goed begin. Want als u eenmaal kennis heeft gemaakt met de Notre Dame, het Louvre, de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Opéra, het Centre Pompidou en Montmartre en natuurlijk Gare du Nord, dan wilt u nog maar een ding: nog een keer terugkomen.
Per supersnelle Thalys. Bij de Jong Intra Vakanties heeft u een ruime keuze aan stedentrips per Thalys-trein naar Parijs. Van eenvoudige 2- tot luxe 4-sterrenhotels, maar ook een verblijf in appartementen is mogelijk. Ook kunt u bij uw boeking o.a. excursies, openbaar vervoerkaarten of één van de beroemde shows reserveren. Surft u eens door voor het aanbod en u zult ontdekken dat er vele mogelijkheden zijn voor uw stedentrip per Thalys naar Parijs.

Londen
Voor het maken van een stedentrip is Londen al vele jaren een populaire stad en dat is niet voor niets! Londen heeft die onverklaarbare aangtrekkingskracht. Het is een typisch voorbeeld van een stad, die kans heeft gezien om gezellig te blijven. Er is waarschijnlijk geen stad ter wereld met zoveel perfect onderhouden historische bouwwerken zoals stations, de Westminster Abbey, St. Paul’s Cathedral, Tower of Londen en Houses of Parliament. Bovendien is er geen stad met zoveel winkels, waaronder talloze speciaalzaken voor de meest uitlopende, soms wonderlijke artikelen. In welke andere stad wordt je in jacquet bediend, zoals bij Fortnum and Mason? En in welke andere stad vind je een warenhuis als Harrods, het grootste en zeker het voornaamste warenhuis ter wereld? Ook ’s avonds is er veel te genieten: veel gebouwen en bruggen zijn schitterend verlicht. Bovendien kunt u naar een wervelende show of een musical van wereldniveau in één van de veertig theaters van Londen. Kortom, Londen heeft genoeg mogelijkheden om het dag en nacht naar uw zin te hebben. De treinreis naar en terug zijn op zich zelf al een belevenis met de Eurostar onder het Kanaal door naar het geheel vernieuwde St. Pancras station. Stel zelf uw stedentrip naar Londen samen! Maak een keuze uit het aanbod hotels, van voordelige budgethotels tot luxe 4-sterrenhotels. Ook kunt u bij boeking o.a. excursies, musicals en openbaar vervoerkaarten reserveren. Surft u ook hier eens door het aanbod en u zult ontdekken dat er vele mogelijkheden zijn voor uw stedentrip naar Londen!