Station van het jaar 2017 (Duitsland)

Advertentie

Het Bayerisch Eisenstein station van het jaar 2017. Een grensoverschrijdend toeristenstation in het oosten van Beieren met Tsjechië

Station van het jaar 2017: Wittenberg en Bayerisch Eisenstein winnen titels. Dat de stations in Duitsland klantvriendelijk en zeker schoner zijn dan in Nederland hebben wij vaak ondervonden.
In Duitsland heeft een testjury alle stations bekeken en kwamen tot de conclusie dat: het centraal station van Wittenberg en het grensstation Bayerisch Eisenstein in het Beierse Woud de titel Station of the Year 2017 kregen. Voor het 14e achtereenvolgende jaar heeft de alliantie pro spoor, de meest klantvriendelijke stations in Duitsland gekozen. Het nieuwe stationsgebouw in Saksen-Anhalt Wittenberg overtuigde de jury met zijn “openheid en nooit koud.” Op hun reis door Beieren troffen zij het station in de verste hoek van het Beierse Woud op de grens met de Tsjechische Republiek op het station Bayerisch Eisenstein aan. Dat maakte indruk op de jury in de categorie “Toerisme Station”.
De jury van de prestigieuze wedstrijd bestaat uit vertegenwoordigers van de passagier vereniging Pro Bahn, de Duitse spoorwegen klanten Association (DBV), Traffic Club Duitsland (VCD), de ACE Auto Club Europa, de Algemene Duitse Bicycle Club (ADFC) en de Pro-Rail Alliance. Om de toeristische kwaliteiten van de treinstations te evalueren, nemen ook transporttechnici van de Duitse Toeristische Vereniging (DTV) en de samenwerking “Fahrtziel Natur” deel.

Het station van Lutherstadt Wittenberg is het station van het jaar 2017.