Stadlers FLIRT’s voor Beieren

Advertentie

In ons artikel over Beieren kondigden wij al aan dat wat treinen betreft binnenkort wel nieuws zou komen als de Olympische Spelen in Beieren doorgingen. Zover is het nog niet, maar Stadler Pankow GmbH maakte de grootste order in haar geschiedenis bekend, zij gaat 35 FLIRT treinstellen leveren aan Veolia Transport Regio GmbH (Bayerische Oberlandbahn BOB) in Beieren. Veolia verzorgt de trajecten tussen München en Salzburg in Oostenrijk. Aan dit traject liggen ook de meeste sport accommodaties die gebruikt zullen worden voor de eventueel gehouden Olympisch Spelen in 2018, als deze aan München worden toegewezen. Na lange onderhandelingen, is eind februari 2011, het contract voor de levering van 35 elektrische treinstellen voor de “E-net Rosenheim” tussen de Stadler Pankow GmbH en Veolia Transport Regio GmbH ondertekend. Het gehele contract bedraagt ongeveer 200 miljoen. Het betreft hier de levering van 7 driedelige en 28 zesdelige treinen van het type FLIRT.
De nieuwe treinen zullen in de nieuwe dienstregeling eind december 2013 op de grensoverschrijdende trajecten Rosenheim-München-Salzburg, München-Rosenheim-Kufstein en Rosenheim-München-Holzkirchen in gezet worden. De driedelige treinen zijn 59 meter lang en hebben 158 zitplaatsen, Ze hebben ook twee toiletten, waarvan er een is ontworpen als invaliden toilet. De zesdelige treinen hebben 333 zitplaatsen. Deze zijn 107 meter lang ook uitgerust met zelfs drie toiletten. De belangen van personen met beperkte mobiliteit, kunnen gebruik maken van twee speciale typen voertuigen. Een goed doordacht communicatie-apparatuur en de lage vloer verhoogt het rijcomfort. De treinen kunnen een topsnelheid van 160 km per uur bereiken.
“Dit contract ondersteunt onze uitbreidingsplannen in de regio”, zei Michael Daum, directeur van het Stadler Pankow GmbH “We zijn zeer verheugd”, aldus Daum meer “over het vertrouwen in ons en het eerste contract met Veolia Transport Regio GmbH”.
De meest bekende serie voertuigen van de Stadler Rail Group van de GTW gelede motorwagens waarvan er 551 verkocht zijn, de Regio Shuttle RS1 (verkocht 495 treinen), de flirt (verkocht 656 treinen), de dubbele KISS (verkocht 133 treinen) in de spoorwegsector. De Variobahn (284 verkochte voertuigen) en de nieuw ontwikkelde Tango (101 verkocht) beide nieuw ontwikkelende trams. Dit alles maakt van deze Zwitserse firma een grote speler op het gebied van railvervoer.