Stadlers eerste dubbeldekker voor Duitsland

Advertentie

Grootste contract in de geschiedenis van de Stadler Pankow GmbH. Stadler produceert zijn eerste dubbeldekker treinen voor Duitsland

Na lange onderhandelingen, was het eind 2009 zover, het contract voor de levering van dubbeldektreinen voor Duitsland. Benex, de Arriva en Stadler Pankow ondertekende de order met een totale waarde van ongeveer 146 miljoen euro. Het was meteen het grootste contract van de Zwitserse treinenproducent Stadler. Het contract omvat de levering van 16 vier-type elektrische dubbel-dektreinen, bestaande uit een motorwagen Regio-Shuttle RS1 en zes twee-type motorwagen GTW 2 / 6.
“Hier is het de grootste orde tot heden die we verkregen in Pankow “, aldus Michael Daum, managing director van de Stadler Pankow GmbH, “We zijn erg trots om deze treinen te produceren voor de regio Berlijn / Brandenburg. Met de bestelling hebben we een belangrijke mijlpaal. Ons nieuwe product, “Doppelstocktriebzug” is gebaseerd op onze bewezen sukses van de FLIRT, om de Duitse markt te betreden “, zegt Daum verder,” zo zal onze productielocatie in Berlijn en Pankow blijven groeien. De vier nieuw ontwikkelde Doppelstocktriebzug heeft een totaal van 420 zitplaatsen, waarvan 24 in een 1ste Klasse gebied worden ondergebracht. Vier aangewezen rolstoelplaatsen en 36 fiets parkeerplaatsen zijn ondergebracht in het ruime interieur is ook en drie badkamers, waarvan er een is aangegeven als een belangrijke barrièère toilet. De Regio-Shuttle RS1 is een diesel uitvoering met lage instap. Deze trein heeft 71 zitplaatsen, twee rolstoelplaatsen en de mogelijkheid van maximaal 10 fietsen te vervoeren. Ze worden aangedreven door twee dieselmotoren die voldoen aan de nieuwste eisen voor milieuvriendelijke uitlaatemissies (fase IIIb). Het frisse en vriendelijke passagier gebied heeft ook een toilet en een moderne Passenger Information System. De GTW 2 / 6 is een diesel-elektrisch trein, de twee motoren in een An-triebsmodul liggen tussen de reiziger gebieden en biedt 100 zitplaatsen, een toilet en een moderne Passenger Information System.. Net als in de Regio-Shuttle RS1 hebben de mogelijkheid voor twee rolstoelplaatsen en fietsenvervoer.
Stadler Rail Group, is een begrip in Zwitserland (Altenrhein, Bussnang en Winterthur), Duitsland (Berlijn) en Pankow Velten,) in Polen (Siedlce, in Hongarije (Boedapest, Pusztasca bolcz-en Szolnok) en Algerije (Algiers). De groep heeft meer dan 2.400 medewerkers. De meest populaire van de treinen families van Stadler Rail Group zijn de GTW gelede motorwagen (501 treinen verkocht), de Regio Shuttle RS1 (404 treinen verkocht), de FLIRT (547 treinen verkocht) en het dubbel dek DOSTO (73 verkocht treinen) in het segment van de spoorweg en de Variobahn (264 verkochte voertuigen) en de nieuw ontwikkelde Tango (90 verkochte voertuigen) in het segment van de trams. Ook produceert Stadler reisbussen en twee-assige locomotieven en is de grootste fabrikant ter wereld van de tandradbaan voertuigen.

Bron en foto:  Stadler – Zwitserland