Stadler (Zwitserland) valt in de prijzen

Advertentie

De Stadler voertuigen voor de RhB, NSB en de stad Bergen winnen design award “red dot award”. Stadler Rail wint, samen met de ontwerp kantoren NEUS, Paulussen en Fuggi Baggi drie van het gerenommeerde “red dot award” prijzen voor de internationale top design. De Variobahn in de stad Bergen en de Noorse NSB Intercity FLIRT ontving de onderscheiding “red dot” voor hoge kwaliteit van het ontwerp. De tweespanning treinstellen ALLEGRA van de Rhätische Bahn RhB ontvingen zelfs de “red dot: best of the best” voor het interieur.

De “Red dot design award” is een prijs van de toonaangevende en grootste designwedstrijd ter wereld op dit gebied. Sinds 1955 worden deze prijzen jaarlijks uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen. De prijsuitreiking is voor alle winnaars wordt op 4 Juli 2011 in het Aalto Theatre in Essen.

Super design voor super trein de nieuwe “Allegra” trein op de wereldberoemde RhB Berninalijn is de trein die kan werken met twee verschillende aandrijfsystemen en is ook sterk genoeg, om zowel de Bernina Express met tot zeven panoramisch wagens, als zware goederentreinen de steile hellingen op dit UNESCO Wereld erfgoed traject de Albula-en Bernina op te trekken.

Twee bekroonde voertuigen in Noorwegen. De harde en zeer koude klimatologische omstandigheden en de geografische ligging van de plaats van Noorwegen, stelt zeer hoge eisen aan het exterieur en interieur van intercity FLIRT voor de Noorse staatsspoorwegen NSB. Het front van de trein moet zelfs voor stuifsneeuw en ijzige temperaturen veilig zijn. Met de introductie van een nieuw tramsysteem in de Bergen Variobahn, werd bijzondere nadruk gelegd op een vriendelijke en vrolijke sfeer binnen in de tram. Een speciaal kenmerk van de Vario tram in Bergen is een band van licht op het plafond van de voertuigen, die schijnt door artistiek ontworpen plexiglas. Het plafond lijkt zo op verschillende kleuren en patronen en creëert een heel bijzondere aanzicht