Stadler zet de FLIRT op Zweedse rails

Advertentie

Flirt StockholmDe Zwitserse treinfabrikant Stadler Rail blijft het goed doen. Nu hebben zij een opdracht ontvangen voor zes MTR intercity FLIRT voor Zweden . Het zijn vijfwagen treinen die 200 km per uur kunnen rijden met een interieur van hoge kwaliteit. Ook kunnen deze MTR tegen de kou want ook al vriest he, ze hebben een zeer hoge prestaties bij zeer lage temperaturen. Deze technologie is al bewezen in de door Stadler treinen aan de andere Scandinavische landen . Met deze order , is het de eerste keer dat Stadler treinen aan Zweden verkoopt. De treinen worden in Zwitserland gefabriceerd en gaan rijden op de route Stockholm – Göteborg. De levering is reeds gepland in het najaar van 2014 .

De private spoorwegmaatschappij MTR is een wereldwijde private spoorwegmaatschappij , die haar hoofdkantoor in Hong Kong heeft . Ze is ook actief in Zweden sinds 2009 , waar het actief is de metro van Stockholm . Met de bestelling van Stadler Rail FLIRT treinstellen zullen ze een zeer hoge kwaliteit rollend materieel voor de hoofdlijn tussen de twee grootste steden van het land beschikbaar hebben. De treinen zijn van 15 kV wisselstroom en uitgerust met het Zweedse systeem van ATB ATP L 10000.

Hoge geschiktheid voor de winter

Net als alle voorgaande Stadler treinen voor de Scandinavische landen zijn ze speciaal ingericht voor de barre winterse omstandigheden. De maatregelen die Stadler maakt, omvatten betere isolatie , een vloerverwarming , dubbele wagen kruisingen , sneeuw schraper tussen draaistellen en de wagenbak of warmteterugwinning . Alle Stadler FLIRT hebben aluminium opbouw . In de technologie van lichtgewicht aluminium Stadler Rail is hiermee wereldleider.