Stadler verliest tramorder aan Bombardier

Advertentie

Stadler Rail de Zwitserse spoor- en tramfabrikant, is teleurgesteld dat het vervoersbedrijf uit Basel (BVB), niet voor de Stadler tram kiest. Volgens de verklaringen van BVB was de prijs en dus de Zwitserse Frank te hoog. Natuurlijk is het een doorslaggevend criterium, maar dat de trams voor Basel, niet in Zwitserland worden gebouwd is een teleurstellend bericht, aldus Stadler.
Stadler Rail is zeer teleurgesteld over deze beslissing. Je verliest niet alleen een belangrijke order, maar ook de lange-termijn aankopen, zoals Basel-Land in Baselland Transport (BLT) en in Genève met het openbaar vervoer Geneve (TPG) zouden kunnen zegevieren. De beslissing is een duidelijk signaal dat voor de Zwitserse industrie niet alleen in de export, maar ook in haar thuismarkt Zwitserland, een harde windtegen krijgt.

Voor de BVB order wordt nu Bombardier Transportation als ‘perfecte aanbieder’ genoemd voor 60 Flexity trams. Het contract zal naar verwachting begin november worden ondertekend. De eerste twee trams zijn gepland in 2013 voor de uitbreiding van lijn 8 over de Duitse grens naar Weil am Rhein, verder iedere maand twee trams.