Stadler steeds groter in trams

Advertentie

Niet alleen in treinen wordt Stadler steeds groter, nu presenteren zij hun eerste eigen tram.
Stadler heeft een nieuwe tram ontwikkeld voor normaal spoor en met succes op de markt gebracht: De Transport Concessie Company in St. Petersburg bestelde bij Stadler maar liefst 23 Metelitsa-trams. De productie van de voertuigen zal grotendeels in Stadler fabriek in Minsk en in Zwitserland zijn. De oplevering van de eerste zes voertuigen is gepland binnen het komende jaar, voor het einde van juli 2017

Stadler heeft deze nieuwe tram ontworpen en gebouwd en presenteerde deze tijdens de Ice Hockey WK in Minsk in 2014 aan het publiek. Het prototype werd vervolgens in verschillende Russische steden op de weg getest en won de Tram Parade in Moskou ook nog eens de publieksprijs.
De vreugde bij Stadler is natuurlijk groot dat een eigen ontwikkelde tram met succes op de markt geïntroduceerd is. “We zijn erg blij met deze bestelling te ontvangen en hopen dat we meer inschrijvingen uit Rusland kunnen verwachten voor onze Metelitsa “, zei Peter Spuhler, eigenaar en CEO Group van Stadler. De behoefte is groot: Vanuit Rusland komen momenteel verschillende oproepen voor een breed-spoor trams. Over het algemeen gaat het om duizenden trams die in de komende maanden – moet worden besteld – in het bijzonder met het oog op het WK 2018 in Rusland.

De Russische Transport Concessie Company ontwikkeld en bouwt een tram netwerk in de wijk Krasnogvardeysky, ten oosten van St. Petersburg. De bestelde Metelitsa-trams zullen over het nieuwe spoorwegnet al in augustus 2017 in dienst worden gezet. Iedereen is enthousiast over de nieuwe Stadler Tram, zowel het bedienend personeel als de passagiers.
De driedelige lage vloer tram hebben aan beide zijden vijf dubbel-vleugel zijdeuren, zodat de passagiers gemakkelijk kunnen in- en uitstappen. Voor een soepele loop en rijcomfort zorgen o.a. de scharnier draaistelframes. Verder zijn er de gebruikelijke twee aparte ruimtes voor kinderwagens, rolstoelen of fietsen zijn beschikbaar. De driedelige trams hebben een lengte van 33,45 meter en bieden 66 passagiers een stoel. In totaal kunnen 370 passagiers vervoer worden.