Stadler reviseert oude SBB TEE

Advertentie

SBB TEE
De legendarische RAe TEE II 1053 op de testbaan naast de Stadler fabriek in Bussnang

Stadler Rail voert een belangrijke onderhoudswerkzaamheden uit aan de nog steeds in dienst zijn de legendarische en historische SBB TEE treinstel RAe. Daarbij wordt de elektrische spin- en antislip vervangen en het multi-systeem zodat de trein weer kan rijden op alle vier de huidige systemen van de grote Europese spoorwegen. Het bijbehorende testwerk werd uitgevoerd door Stadler in Bussnang op dit systeem. Dit werk aan deze oude TEE is weer een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Stadler die naast haar thuisland Zwitserland, ook in Duitsland , Hongarije , Algerije , Oostenrijk , Italië , Polen , Noorwegen , Zweden en Nederland (Arriva) actief is.

De 1961 in dienst gestelde TEE zet op dat moment in Europa nieuwe normen op het gebied van comfort en technologie. Ze behoorden tot de meest opmerkelijke voertuigen die bij de Zwitserse spoorwegen industrie ooit gebouwd zijn en kunnen zonder lange stops aan de grenzen, bijvoorbeeld , naar Milaan, Parijs, Brussel en Amsterdam rijden. Ze waren 15 jaar geleden in de dagelijkse grensoverschrijdende treinen van Europa.

Expertise in Stadler

Om de treinen weer geschikt te maken voor alle vier de huidige systemen, is vervanging van het elektrische systeem nodig. SBB Historic heeft de opdracht voor dit werk vorig jaar aan Stadler Rail te geven. Voor de overeenkomstige technische werkzaamheden , is het bedrijf, dat ook gespecialiseerd is in multi-systeem treinen heeft momenteel de nodige know-how , Het werk wordt in het depot van SBB Historic in Olten door Stadler uitgevoerd . Daarna verhuisde de trein op eigen kracht na Bussnang . Hier heeft Stadler een testbaan met bovenleiding , waarin alle vier de huidige systemen kunnen worden getest. De week werd al de teruggewonnen multi-voltage mogelijkheden met succes getest.

Stadler service

In de steeds groeiende van dienstverlening wil Stadler Rail meer en meer betrokken zijn. Naast de renovatiewerkzaamheden aan de TEA wil Stadler ook op de lange termijn service en onderhoudscontracten voor de verschillende vloten in Europa verzorgen. Dit kan worden gebaseerd op vele jaren van ervaring van hun dienstverlening.