Stadler presenteert op InnoTrans 2012

Advertentie

Met maar liefst vijf voertuigen met toonaangevende innovaties, presenteert Stadler zich op de InnoTrans in Berlijn. Met innovatieve en geavanceerde innovaties voor zowel personen- als goederenvervoer presenteert de Stadler Rail Groep uit Zwitserland, onder het motto “eco aan boord” in en op de tentoonstellingsruimte (hal 2,2) aan de bezoekers en geïnteresseerde op InnoTrans, de grootste vakbeurs voor vervoer per spoor, van 18- 21 september 2012 op Berlijn. Met het focus op technische innovaties en op maat gemaakt voor spoorwegen. In het bijzonder de milieuvriendelijkheid van voertuigen met betrekking tot hun onderhoud, hun verbruik en productie. Met drie treinen, een tram en een Hybridlok presenteren de Zwitsers hun vloot. Treinen van Stadler combineren een hoog rendement, tijdloze design en een zorgvuldig gebruik van middelen. Dit is voor het Stadler bedrijf de hoogste wens van kwaliteit en service voor haar klanten.

Regionale treinen KISS ODEG G8 voor lightrail-netwerk in Berlijn / Brandenburg gefabriceerd voor gebruik op de trajecten van het spoorwegnet rond de Duitse hoofstad. In  totaal 16 Dubbeldekkers van het type KISS, die met een maximale snelheid van 160 km per uur hundiensten zullen gaan verlenen.
Met de Light rail trams Tango voor de stad Stuttgart heeft Stadler Pankow GmbH, een order van 20 DT8.12 light rail. De tweewagens light rail trams hebben lengte van 39,1 meter. Door de comfortabele breedte van 2,65 meter, is het passagiersgedeelte licht en ruim. Het warme interieur heeft 106 zitplaatsen en146 staanplaatsen. Een Lightrail tram met een spoorbreedte van 1435 mm tot een topsnelheid van 80 km per uur
De Elektrische Intercity Express FLIRT voor LEO de nieuwe spoorwegmaatschappij in de Tsjechische Republiek Met een unieke combinatie van hoge snelheid, korte reistijd en kwaliteit van diensten is de 90 meter lange “LEO Express” als de meeste moderne trein in de Tsjechische Republiek en zet nieuwe maatstaven in de toekomst Comfort van de Tsjechische passagiers.

De BLS Dubbeldekker van het type KISS  voor de S-Bahn rond Bern, de hoofdstad van Zwitserland. De BLS is de op een na grootste Spoorwegmaatschappijen na de SBB in Zwitserland. Stadler levert in totaal van 28 dubbeldekker treinen van het type KISS.
Tot slot een Efficiënt, milieuvriendelijke Hybride locomotief voor SBB Cargo. Stadler gaat er maar liefst 30 leveren van deze Hybridloks, een bijdrage aan de moderne en milieuvriendelijke goederen verkeer. De hybride is een compacte elektrische locomotief, die tegelijkertijd door de extra dieselmotor zonder de bovenleiding kan rijden. Belangrijk voor de laatste km van een goederenspoor. De bestuurder kan snel tussen elektrische en dieselmotor schakelen. Dit was belangrijk voor de SBB van productie van flexibiliteit. Daarnaast past 923 naadloos in de moderniseerde vloot van SBB Cargo.

Een ding is jammer, de nieuwe blauwe Arriva trein van Stadler, staat niet op de InnoTrans in Berlijn.Dit zou dan de tweede promotie zijn voor Nederland geweest zijn.