Stadler NS Sprinter

Advertentie

Stadler NS SprinterHet is al een tijdje in Nederland bekend dat Stadler de nieuwe NS Sprinters gaat maken. Stadler maakt het nu ook zelf bekend dat Nederlandse Spoorwegen NS voor 58 FLIRT treinen bestellen. De eerste levering van de treinen zal aan het einde van 2016 zijn. Dit bewijst maar weer dat Stadler wederom een unieke en hoge mate van flexibiliteit heeft. Geen enkel ander bedrijf volgens Stadler zelf, is er in geslaagd de laatste jaren zo veel treinen met een strakke deadline op tijd af te leveren. De treinen zijn ontworpen voor voorstedelijke en regionale diensten in het hele land. Het contract heeft een volume van ongeveer 280 miljoen euro. Het is de eerste order voor Stadler van de NS. De NS koost natuurlijk voor Stadler wegens de zeer korte levertijden die werkelijk voor de NS nodig zijn.
Peter Spuhler, eigenaar en CEO van Stadler Rail Group is natuurlijk erg trots op deze bestelling: “Met deze order, stijgt het aantal FLIRTS tot 1’094. Weer laten we zien in staat te zijn zeer korte levertijden te garanderen.
De FLIRT is al een vertrouwd beeld bij ARRIVA en nu dus ook bij de NS. In de 58 elektrische FLIRT treinen zijn 33 stuks 3-delige en 25 stuks 4-wagen units. Elke trein heeft een rolstoeltoegankelijk toilet en is voorbereid voor het moderne Europese Command ETCS. Dankzij de nieuwste crash fronten is er een zeer hoog niveau van passieve veiligheid voor passagiers, bijvoorbeeld tijdens een ongeval op een spoorwegovergang. Zoals bekend kunnen de treinen een topsnelheid van 160 km per uur bereiken.

ns sprinter 2NS sprinter 3