Stadler moderniseert voor Zweedse SJ

Advertentie

SJ X2000Bussnang, 19 maart 2015 – SJ, het Zweedse staatsspoorbedrijf introduceerde 25 jaar geleden, de X2000. Stadler Rail gaat nu in samenwerken met ABB de X2000 vloot van hogesnelheidstrein upgraden. Door velen beschouwd als de meest comfortabele treinen in de wereld. Stadler Rail heeft nu een samenwerkingsovereenkomst met ABB aangegaan, deze in totaal van 36 treinen van nieuwe elektrische apparaten van ABB te voorzien. Stadler Rail zal worden belast met het installeren van deze apparatuur.
Jürg Gygax, Executive Vice President Service bij Stadler Rail, is zeer verheugd: “We zijn erg trots om deze prachtige treinen te kunnen moderniseren. De opdracht vertegenwoordigt een zeer belangrijke mijlpaal voor onze service business.” Naast Zweden, is Stadler Rail actief in de dienstensector in Hongarije, Algerije, Oostenrijk, Italië, Polen, Noorwegen, Duitsland, Zwitserland en de Nederland.
De X2000 hogesnelheidstreinen werden gebouwd aan het eind van de jaren 1980 door ASEA (één van ABB voorgangers). De treinen bieden passagiers een grote mate van comfort, persoonlijke ruimte en service, mede door dat de voertuigen veel breder zijn dan de treinen die in de rest Europa gebruikt worden. De voertuigen reden voor het eerst op de Stockholm-Göteborg route.
Locatie in Zweden
De upgrade zal worden uitgevoerd op 36 van deze treinen, die ongeveer halverwege hun levensduur zijn. De voertuigen bestaan algemeen uit een motorwagen, vier rijtuigen, een buffetwagen. De treinen zullen worden uitgerust met nieuwe technische componenten zoals omvormers, transformatoren en nieuwe bestuurderscabines.
De steeds groeiende dienstensector van Stadler Rail wordt in toenemende mate een belangrijke sector. Naast modernisering van de X2000 heeft Stadler Rail ook onderhoudscontracten in verschillende landen zoals: Zwitserland, Duitsland, Hongarije, Algerije, Oostenrijk, Noorwegen, Italië, Polen, Zweden en Nederland.