Stadler met trams naar Bolivia

Advertentie

Bussnang, 8 maart2018 Voor het eerst zullen er trams, gebouwd door Stadler, in Bolivia gaan rijden. De METELITSA-voertuigen bieden plaats aan maximaal 200 passagiers en zijn beschikbaar in 2020.

De Zwitserse spoorwegvoertuigfabrikant Stadler kreeg de opdracht om twaalf METELITSA-trams te bouwen en te leveren voor het spoorwegproject in Cochabamba. Het contract is toegekend door de Accidental Tunari Asociación, die bestaat uit het Spaanse bouwbedrijf JOCA en de Zwitserse spoorwegmaatschappij Molinari Rail AG. Het contract werd ondertekend op 26 februari 2018. De levering van het eerste voertuig is gepland voor augustus volgend jaar. Het contract omvat ook ondersteuning voor de Asociación Accidental Tunari op het gebied van technisch onderhoud gedurende drie jaar. De voertuigen zullen gaan rijden in Sacaba, Cercado, Colcapirua, Quillacollo, Vinto en Sipe Sipe, waar meer dan een miljoen mensen wonen.
De trams worden vervaardigd en geassembleerd in Europa en, eenmaal voltooid, gedemonteerd in de wagenonderdelen en verzonden naar Cochabamba. Het transport duurt naar schatting ongeveer anderhalve maand.

Over METELITSA

De driedelige METELITSA-trams met lage vloer hebben een modulair ontwerp en zijn ontworpen voor een spoorbreedte van 1435 millimeter. De voertuigen zijn 33 meter lang, 2,50 meter breed en 3,60 meter hoog (zonder stroomafnemer). Ze bieden voor 200 passagiers ruimte en ruimte voor vier rolstoelen. Deze heeft de mogelijkheid om de ruimte flexibel te vergroten.

De voertuigen hebben deuren aan beide zijden van de carrosserie. De lichtgewicht lightrailvoertuig kunnen een maximumsnelheid halen van 80 km per uur.

Tram van de toekomst

Het Spaanse bouwbedrijf JOCA, dat tot de ICADI-groep behoort, en het Zwitserse Molinari Rail AG zijn hun samenwerking begonnen aan het spoorwegproject voor de agglomeratie in Cochabamba in augustus vorig jaar. Cochabamba is de derde grootste stad in Bolivia.