Stadler levert Zwitserse betrouwbaarheid aan Rusland

Advertentie

Bij de opening van het Zwitserse Rail forum, dat vandaag 12 juli 2011 in Moskou wordt gehouden, meldt Johann Schneider-Ammann dat Stadler haar eerste contract in Rusland heeft kunnen ondertekenen. Stadler gaat aan het Russische bedrijf  Transmashholding TMH, 100 vier-assige diesel-drive onderstellen leveren, die worden geleverd als aandrijving voor 50 treinen, die de TMH-dochter Metrovagonmash bij de Russische Spoorwegen RZD aflevert. Dit is weer een flinke financiële opsteker voor Stadler van ruim 200 miljoen euro, voor deze eerste bestelling uit Rusland voor Stadler.
Peter Spuhler was dan ook zeer verheugd op dit Zwitserse spoorwegenforum in Moskou: “Ik ben er erg trots op dat onze bewezen technologie voor de eerste keer in Rusland wordt gebruikt. Ik ben bijzonder blij dat we in deze moeilijke economische periode toch een nieuwe opdracht hebben kunnen noteren. Deze eerste order uit Rusland werd voorafgegaan door langdurige onderhandelingen.” TMH is de grootste Russische spoorwegfabrikant met circa 55.000 medewerkers. Bij hun dochter Metrovagonmash MVM net buiten Moskou in de stad Mytischi. werken ongeveer 5.000 mensen.
Stadler heeft op dit moment nog drie andere breedspoor treinen orders lopen voor 38 FLIRT-T Estland, van Finland voor 32 FLIRT en Wit-Rusland voor 10 FLIRT. De eerste treinen in Finland en Wit-Rusland zijn al succesvolle getest, en zijn op dit moment in productie.