Stadler levert tram-treinen aan Lugano

Advertentie

Zwitserland – juni 2018 Stadler levert tram/treinen aan Lugano lezen wij in Metro report International met een Youtube video, wat wij jullie niet willen onthouden. De voertuigen zijn bestemd voor het bestaande meterspoor van lijn S60, die Lugano met Ponte Tresa verbindt. De Stadler trams vervangen de huidige vloot van tram/treinstellen die uit 1978 dateren. De 45 m lange zeven-wagen voertuigen zullen worden uitgerust met multifunctionele ruimtes, airconditioning en interne en externe CCTV. De 100% lage vloer voertuigen en een gelijke vloers uitstap bij de deuren die tram en perron kloof overbruggen.
Na verwacht wordt beginnen de trams in 2020, met de opening van de eerste fase in 2027. Het gaat hierbij om de bouw van een 4 km traject tussen Lugano en Molinazzo. Dit wordt uitgevoerd met een tunnel naar een station een nieuwe eindhalte in de stad. De eerste fase omvat ook een traject Noord dat loopt van Molinazzo tot Manno. Op langere termijn kunnen routes worden uitgebouwd in het noorden van Lugano Centro in Cornaredo en het zuiden naar Pian Scairolo. Een uitbreiding van Manno van het station aan Lamone is ook gepland.
Daar Stadler nog geen persbericht verzonden heeft, zijn de foto’s uit de Youtube video, wat tevens een prachtig promotie is voor het zonnige zuiden van Zwitserland. Kijken of we tijd hebben in onze vakantie om deze zeer uitnodigde stad te bezoeken.