Stadler levert nog 21 KISS treinen

Advertentie

Bussnang, 7 januari 2020 – De Hongaarse staatsspoorwegoperator MÁV-START en Stadler hebben het contract getekend voor de levering van nog eens 21 elektrische dubbeldeks treinen van meerdere eenheden van het type KISS. In april 2017 hebben MÁV-START en Stadler een raamovereenkomst getekend voor 40 dubbeldeks meerdere eenheden. Met deze derde oproep heeft de Hongaarse spoorwegmaatschappij het quotum volledig gebruikt.

Met de raamovereenkomst uit 2017 heeft MÁV-START het recht gekregen om flexibel toegang te krijgen tot maximaal 40 dubbeldeks meerdere eenheden van Stadler. Het eerste contract voor elf voertuigen werd gesloten in augustus 2017, de tweede bestelling voor nog eens acht treinen volgde in december 2018. De laatste oproep voor 21 treinen werd vandaag van kracht. Volgens het contract is de levering van de 40e en laatste trein gepland voor eind 2022.
De 155,88 meter lange, 2,8 meter brede en 4,6 meter hoge treinen bestaan elk uit zes rijtuigen en kunnen 600 passagiers vervoeren. In de treinen zijn vier ! toiletten geïnstalleerd, waarvan er één ook voor passagiers met beperkte mobiliteit is. Er is voldoende ruimte voor rolstoelen in de multifunctionele ruimtes, evenals voor fietsen of kinderwagens. De nieuwe voertuigen voldoen aan de nieuwste veiligheidsnormen. Ze zijn uitgerust met de EVM en ETCS niveau 2 treinbesturingssystemen. Dit betekent dat treinen in Hongarije tot 160 kilometer per uur kunnen en mogen rijden op de gemoderniseerde routes. De extreem stille werking, het moderne passagiersinformatiesysteem, geavanceerde airconditioning en gratis WiFi dienen het comfort van de passagiers. Bron en Foto: Stadler