Stadler levert nieuwe CITYLINK-generatie aan Chemnitz

Advertentie

Het Duitse Chemnitz krijgt nieuwe trams van Stadler. Het Zweckverband Mittelsachsen bestelt 19 CITYLINK met de optie van maximaal 27 extra voertuigen voor de Chemnitz-Bahn. De driedelige voertuigen gaan vanaf de zomer van 2026 in de passagiersdienst. De nieuwe order vergroot het wagenpark van Stadler in Chemnitz tot 61 voertuigen. De volledig elektrische tramtreinen verbinden de binnenstad met de omgeving van Chemnitz.

Milieu

Milieuvriendelijk, licht en modern: de tweede generatie CITYLINK-voertuigen zijn volledig elektrisch en bieden tot 236 passagiers een directe verbinding van de centrale centra van de regio naar het centrum van Chemnitz zonder over te stappen op de trein. De 3-delige tramtreinen zijn 37,5 meter lang en hebben 88 zitplaatsen en vier multifunctionele ruimtes voor het vervoeren van rolstoelen, kinderwagens of fietsen. De volledig traploze voertuigen kunnen worden betreden via vier dubbele deuren aan weerszijden op grondniveau op platforms met een platformhoogte van 38 centimeter en 55 centimeter. De nieuwe tramtreinen zijn uitgerust met een dynamisch reizigersinformatiesysteem (FIS) en een radiografisch gestuurd informatiesysteem. De nieuwe voertuigen hebben een aandrijfvermogen van 900 kW en kunnen een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur halen. Ze kunnen worden bediend met tramstroom (600/750 V gelijkspanning) in de stad of spoorstroom (15.000 V wisselspanning) in de omgeving.

Stadler CITYLINK

Mathias Korda, algemeen directeur van het Verkehrsverbund Mittelsachsen: “Met het nieuwe voertuigpakket zijn we kosteneffectiever en milieuvriendelijker op de weg. Hiermee zetten we een grote stap in de richting van de voltooiing van het Chemnitz-model. Jure Mikolčić, CEO van Stadler Deutschland GmbH: “Met de levering van de volgende generatie van de CITYLINK laat Stadler zien dat innovatieve en flexibele oplossingen kunnen worden gebruikt om stad en land gemakkelijk en zonder overstappen met elkaar te verbinden. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met de regio voort te zetten met de levering van de 19 voertuigen die geschikt zijn voor meerdere systemen.”

Bron en foto: Stadler

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.