Stadler levert 14 trams Darmstadt

Advertentie

Het eerste succesje voor Stadler in 2020. Hij werd de winnaar van de aanbesteding van HEAG mobilo GmbH voor de levering van 14 volgende generatie trams met een optie voor nog eens 30 voertuigen. Zo heeft Stadler zijn nieuwe tramfamilie voor het eerst in zeer korte tijd met succes op de markt gebracht.

Stadler wist in korte tijd een eerste koper te winnen voor het nieuw ontwikkelde tramtype van het bedrijf. De innovatieve voertuigen met lage vloer zijn optimaal afgestemd op de behoeften van bestuurders en passagiers. Op een voertuiglengte van 43 meter bieden de vijfdelige inrichtingsvoertuigen ruimte voor 284 passagiers, waarvan 103 zitten. Dankzij het geoptimaliseerde passagierscompartiment zijn de stoelen gemakkelijk toegankelijk vanaf elk deur. Grote panoramische ramen bieden een duidelijk zicht en zorgen samen met een grote plafondhoogte voor een ruimtelijk gevoel. De trams zijn volledig uitgerust met moderne CO₂ –airconditioningsystemen die werken met het natuurlijke koudemiddel CO₂ en hebben dus een aanzienlijk verbeterde milieubalans in vergelijking met conventionele koudemiddelen.
Een bestuurdersassistentiesysteem met verkeersbord herkenning verhoogt de verkeersveiligheid van de voertuigen. De nieuwe en innovatieve draaisteltechnologie draagt onder meer bij aan geoptimaliseerde installatieruimten, verhoogd passagierscomfort en het hoge niveau van onderhoudsvriendelijkheid en zuinigheid van de voertuigen. Bovendien maakt de nieuwe tramfamilie met lage verdiepingen van Stadler een zeer grote flexibiliteit mogelijk met een hoge mate van standaardisatie, waarvan HEAG mobilo de eerste klant zal zijn. Volgens het contract gaan de nieuwe trams vanaf medio 2022 in passagiersdienst.

We zijn er trots op dat Stadler onze nieuwe en zeer innovatieve type tram in Darmstadt binnen een zeer korte tijd hebben geplaatst”, zegt Christoph Klaes, Sales Manager LRV bij Stadler. Dirk Schillings, Chief Technical Officer LRV van Stadler: “We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe voertuigen met lage vloer voldoen aan de hoge normen voor innovatie voor passagiers en HEAG mobilo.”

“We zijn blij dat we dit toekenningsproces met succes hebben kunnen voltooien. De aanschaf van de 14 nieuwe ST15-spoorwegen is de grootste investering van HEAG mobilo in zijn geschiedenis. We zijn blij dat we een van de modernste en meest innovatieve soorten trams op de markt krijgen, “zei Michael Dirmeier, Managing Director van HEAG. Bron en Foto: Stadler