Stadler en Solaris samen op TRAKO 2017

Advertentie

TRAKO 2017 is de grootste en meest prestigieuze spoorwegbeurs in Polen en de tweede grootste ontmoetingsplaats van de spoorvervoerssector in Europa na de InnoTrans in Berlijn. Tijdens dit evenement presenteert Stadler de elektrische locomotieven die zijn gebouwd in de Stadlerfabriek in Siedlce voor de Hongaarse exploitant GYSEV en het Noorse NSB. Solaris Tram – de joint venture van Stadler en Solaris zal ook voor het eerst aanwezig zijn op de beurs. Bezoekers kunnen de tram Tramino bekijken voor de Duitse stad Leipzig.

FLIRT elektrische laagvloerkabel voor GYSEV
De Hongaarse regionale treinoperator GYSEV. Bestelde In september 2016 10 vierdelige FLIRT voor regionaal vervoer. De eerste voertuigen worden in 2018 in gebruik genomen. GYSEV heeft al 10 Flirtsvvan Stadler tussen 2013 en 2015 besteld, en met deze bestelling wordt de vloot uitgebreid naar 20 FLIRT-treinen. De nieuwe voertuigen voor Gysev voldoen aan de eisen van de nieuwste TSI (Technische specificatie voor interoperabiliteit) normen van het Europees Spoorwegen. Een bijzonder belangrijk ontwikkelingsdoel voor de Stadler-ingenieurs was een laag energieverbruik. Daarnaast moet het ontwerp zo gemakkelijk mogelijk onderhouden kunnen worden. De FLIRT biedt royale toegang, die een snelle passagierswisseling mogelijk maken. De voertuigen zijn uitgerust met alle moderne gemakken zoals: airconditioning, camerasysteem, WIFI, opladen voor elektronische apparaten en typische vis-à-vis zitplaatsen.
Elektrische FLIRT voor de Noorse Staatspoorwegen
Bij Stadler heeft de NSB vijfdelige elektrische treinen van het type FLIRT besteld. Die zijn speciaal ontworpen om een reistijd van maximaal drie uur aangenaam te maken. De treinen zijn goedgekeurd voor een maximumsnelheid van 200 km per uur en speciaal aangepast aan de ernstige winteromstandigheden zoal men di in Noorwegen kent. Naast de royale toegang dragen de airco, de sterke akoestische isolatie en het doorzichtige en open interieur bij aan het reisgenot van de passagiers. Bron en foto’s: Stadler.