Stadler duikt onder de grond in VS

Advertentie

Stadler is bekroond met de opdracht voor de levering van 127 METRO treinen met twee opties voor elke 25 extra treinen voor de Metro van Atlanta (MARTA) Voor Stadler is het de eerste een grote Metro-order uit de VS en de grootste order van voertuigunits in de geschiedenis van het bedrijf. De nieuwe treinen zijn bestemd voor gebruik op ’s werelds grootste luchthaven, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.
MARTA heeft aangekondigd dat Stadler tegen met de internationale concurrentie als de winnaar voor 127 METRO treinen uit de bus te komen. Daarnaast zijn er twee opties voor elke 25 andere tweedelige treinen. Het is een felicitatie voor Stadler waard met deze grootste order ooit geplaatst voor treinenunits.
De metropool en mediastad Atlanta – ook de thuisbasis van Coca-Cola – exploiteert een van de grootste metrosystemen van de VS. Met deze bestelling krijgt MARTA nu een van de modernste wagenparken. Het contract bepaalt dat Stadler 127 tweedelige eenheden zal leveren en dat de eerste voertuigen vanaf 2023 in Atlanta zullen worden gebruikt.
De nieuwe MARTA-voertuigen krijgen de naam CQ400 . De zeer energiezuinige voertuigen van de Marta vloot rijden meestal met treinstellen van maximaal vier voertuigen met een snelheid tot 113 km per uur. Ze worden gevoed via een derde rail met 750 volt Elke trein heeft 128 stoelen en een royale vloeroppervlakte. De traploze treinen zijn ook gemakkelijk toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. De lichte interieur met brede gangen en extra LED-verlichting op de deuren maakt het reizen in de ruim 45 meter lang metrostellen voor alle passagiers comfortabel. Bovendien lag de nadruk op comfortabele stoelen stopcontacten en een Wi-Fi-verbinding, die op langere reizen comfort garandeert. Royale bagagerekken vergemakkelijken de reis naar ’s werelds grootste en meest gebruikte luchthaven, de Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.

“We zijn erg tevreden met deze beslissing en zijn er trots op MARTA te ondersteunen bij de modernisering van zijn vloot. Deze voor Stadler is deze eerste levering van Metrotreinen naar de VS een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. We zijn bijzonder verheugd dat na de volgorde van de dubbeldeks treinen voor de Silicon Valley METRO onze treinen zijn nu ook voorzien voor het aansluiten op de grootste luchthaven ter wereld “, zegt Martin Ritter, CEO van Stadler US. Bron en foto Stadler.