Stadler bouwt 64 FLIRT voor de S-Bahn Hannover

Advertentie

Transdev gaf Stadler opdracht voor de ontwikkeling, bouw en levering van 64 FLIRT elektrische tre driedelige treinen voor gebruik op de lijnen van de S-Bahn Hannover. Vanaf eind 2021 neemt de Transdev-dochter Nordwestbahn de exploitatie van de S-Bahn op twaalf routes rond de hoofdstad van Nedersaksen over.

Naast de 13 bestaande voertuigen, zal voor dit doel 64 nieuwe FLIRT elektrische treinen van Stadler gebruiken met acht passagiers deuren aan elke kant, die snel uit- en instappen van passagiers mogelijk maken. Een 397 passagiers kunnen treinen in het volledig bewaakte videobewakingsgebied vervoeren, waarvan 180 zitplaatsen.
De treinen hebben universele toiletten en hebben zoals alle FLIRTS helder en vrolijk passagiersruimten. Naast veel bagageruimte en wandelwagen-ruimten, zijn ze uitgerust met contactdozen voor het opladen van e-bikes. De voertuigen bereiken een maximum snelheid van 160 km per uur

“We zijn blij met de baan in de regio Neder-Saksen en over de mogelijkheid om de prettige en constructieve samenwerking met Transdev in Hannover S-Bahn blijven”, aldus Stadler Group CEO Thomas Ahlburg. We zullen er alles aan doen om dit belangrijke project tot een succes te maken. De acquisitie van nieuwe voertuigen FLIRT is een van hen – het is voor de klant een merkbare verbetering van de kwaliteit van de S-Bahn-systeem, “zegt Dr. Tobias Heinemann, woordvoerder voor het management van Transdev GmbH.