Stadler blijft groeien in het hoge noorden van Europa

Advertentie

Stadler heeft het contract voor het onderhoud van meer dan 100 FLIRT-treinen in Noorwegen van spoorwegmaatschappij Vy, voorheen NSB, de grootste afzonderlijke vloot die Stadler ooit heeft ondertekend. Het contract heeft betrekking op FLIRT-treinen die NSB in 2008 van Stadler heeft besteld en die in de daaropvolgende jaren continu zijn geleverd. Stadler begint met het onderhoud van de treinen uit de 1e kwartaal van 2020. De vijfdelige elektrische meervoudige units werken voornamelijk in het Oslo-gebied. De omvang van het werk omvat volledige service.
Wat de grootte van de vloot betreft, is de bestelling van Vy de grootste serviceorder ooit ontvangen in het groeiende segment voor service en componentenrapportage. Dit succes in Noorwegen verhoogt het aantal FLIRT-treinen onder onderhoud tot 620 stuks – dat is 40 procent van alle verkochte FLIRT-eenheden. De volledige service van Stadler verhoogt niet alleen de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en betrouwbaarheid, maar wagenparkbeheerders hebben ook minder reserve-eenheden nodig.
De order van Vy gaat verder met de reeks recente Stadler-successen in de Scandinavische landen. In Zweden nam Stadler begin 2018 Knorr-Bremse’s moderniseringsbedrijf Swedtrac over. Transitio heeft ook 33 dubbeldekstreinen met vier banen in aanbouw in Zweden. In Noorwegen zijn trams van het type VARIOBAHN in bedrijf buiten de Vy-treinen in Bergen. In Denemarken reizen de passagiers in Aarhus dagelijks naar het werk met trams van VARIOBAHN en TANGO, gebouwd en onderhouden door Stadler. Daarnaast zal Stadler 16 trams leveren aan Odense. Stadler voert de onderhoudswerkzaamheden in gehuurde opslagplaatsen uit. Bron en foto: Stadler