Spot de trein

Advertentie

Spot de trein: eerste nieuwe treinen Arriva naar Nederland
Arriva roept treinliefhebbers op nieuwe treinen te spotten
Vandaag, 8 augustus 2012, komen de eerste twee nieuwe treinen van Arriva tussen 19.00 en 20.00 uur  de Nederlandse grens over bij Bad Bentheim. De komende maanden komen alle 38 treinen die gaan rijden in de regio’s Achterhoek Rivierenland en de Vechtdallijnen één voor één naar  Nederland. Om treinliefhebbers en –spotters als eerste de gloednieuwe treinen op beeld vast te  laten leggen, organiseert Arriva de actie ‘Spot de trein’.  Treinliefhebbers en –spotters die de treinen spotten en fotograferen maken kans op mooie prijzen in de  volgende categorieën:
– De eerste ingezonden foto
– De mooiste foto
– De foto die de meeste ‘vind ik leuks’ krijgt op Facebook
Een jury, bestaande uit beroepsfotografen, kiest uit alle inzenders de winnende foto’s.
Waar en wanneer fotograferen?
Alle informatie over de komst van de nieuwe treinen is te raadplegen via arriva.nl/spotdetrein. Op deze  website wordt een schema geplaatst met daarin de tijden en locaties waar de treinen te fotograferen zijn.  Treinliefhebbers en –spotters moeten er rekening mee houden dat in verband met de veiligheid er alleen  foto’s genomen mogen worden vanaf openbaar toegankelijke plaatsen. Deelnemers die foto’s insturen  gemaakt vanaf niet-openbaar toegankelijke plaatsen worden uitgesloten van deelname.  Vanaf 9 december is Arriva de nieuwe vervoerder in de regio’s Achterhoek Rivierenland en op de
Vechtdallijnen. In de Achterhoek Rivierenland gaan 24 nieuwe dieseltreinen rijden. Op de Vechtdallijnen,  het traject tussen Emmen en Zwolle, zijn dat er 14 elektrische treinen.