Spoorwegindustrie bijeen in Berlijn

Advertentie

Wij zijn er klaar voor. Koffers (ook een lege om documentatie mee terug te nemen) staan klaar. Het Hispeed treinticket is binnen. Maandag 17 september vertrekt uw redacteur naar Berlijn, waar de spoorwegwereld gedurende vier dagen elkaar zal ontmoeten. Onder het motto “De toekomst van mobiliteit”, zal de negende en grootste internationale vakbeurs voor transport technologie ooit, InnoTrans 2012, haar deuren op 18 september openen .
Ik begon dit artikel met “Wij” en dat heeft een diepere betekenis. Treinennieuws.nl maar ook Treinreiziger.nl zullen u samen, ja het is kredietcrisis, vanuit Berlijn laten meeleven met al het moois wat in deze treinenwereld te zien is.
Voor de eerste keer zal de InnoTrans alle beschikbare ruimte in de 26 hallen bezetten en op alle sporen buiten staan treinen, treinen en nog eens treinen. Meer dan 2.500 exposanten uit 49 landen presenteren hun nieuwste technische innovaties voor de spoorwegsector in Berlijn. InnoTrans is de toonaangevende internationale vakbeurs voor transporttechniek.
InnoTrans 2012 ( 18-21 september in Berlijn) komt steeds dichterbij. Dit jaar zal ook China sterk vertegenwoordigd zijn met twee van de grootste bedrijven, MVO en CNR. Zij zullen in de nieuwe hal 9 hun kunnen laten zien. Het zal de eerste keer zijn dat de twee grootste Chinese fabrikanten van locomotieven en rollend materieel, aanwezig zijn op de toonaangevende vakbeurs in Europa.
De in China Zuid Locomotive & Rolling Stock Corporation (CSR) en het CNR Corporation, het equivalent bedrijf in het noorden van China, behoren inmiddels tot de groep van ’s werelds grootste fabrikanten van locomotieven en rollend materieel. De aanwezigheid van deze twee bedrijven zal een nog breder overzicht van de Railway Technology sectie van de beurs geven en zij komen naar InnoTrans met hoge verwachtingen. China maakt gebruik van deze toonaangevende vakbeurs om de presentatie van hun railvoertuigen aan de wereld te tonen. Met hogesnelheid treinen, krachtige locomotieven, metro rollend materieel en goederenwagons presenteert dit land hun volledige spectrum van voertuigen. Meer informatie over InnoTrans is te vinden op http://www.innotrans.de/en/