Spoorwegfans vieren verjaardag RhB

Advertentie

rhb 125 6

RHB 125 4De sneeuw is weg, al weet je het in de Alpen maar nooit. Maar de medewerkers van de Rhätische Bahn zullen u vast en zeker begroeten met “Allegra”, tijdens de viering van 125 jaar Rhätische Bahn in Graubünden. Wat begon in 1889 met de opening van de lijn van Landquart naar Klosters , vandaag berijdt de RhB een 384 km lang netwerk in het midden van de Alpen. Bij het beginpunt van het eerste deel , in Land Quart , opent de RhB op zaterdag 10 mei, 2014 van 8 uur 30 tot 17 uur deuren en houdt de RhB open huis voor jong en oud, voor treinliefhebbers en vrienden van de RhB . De 125ste verjaardag zal de gehele dag groots worden gevierd.

RHB 125 5

Locomotief parade 

Voor het historische locomotief depot in land Quart presenteert de RhB haar  locomotieven uit alle tijdperken en dat zijn er heel wat. Deze loc parade duurt ongeveer 45 minuten en geeft een interessant overzicht van de geschiedenis van de Graubünden “Rail Stars”. De locomotief parade vindt vier keer plaats, op de volgende tijden : 10:30, 12.30, 14.30 en om 16 uur.

RHB 125 3

Andere hoogtepunten

Een filmpremière om 14.45 uur in het Ried in Landquart de filmpremière ” Ils Piuniers da la viafier en il Grischun ” door Ruedi Bruderer ( RTR ) voor de 125ste verjaardag de langzaamste sneltrein.

Op het gehele gebied staan historische voertuigen, maar natuurlijk ook de nieuwste rode panoramawagens. Ook is er een Loksimulator aanwezig, die u  uitnodigt u om een ritje als machinist te rijden. De RhB muziek , Linard Bardill en St.Antönier Ländlerfründa zorgen voor entertainment. Voor de kleintjes onder de bezoekers is er het nieuwe ALLEGRA springkasteel en nog vele andere manieren om te spelen.  

Vergeet vooral niet  als treinliefhebbers en nostalgische gasten in het jubileumjaar stoomtreinen en nostalgie treinen, zoals de krokodil locomotieven zien. Ze rijden van april tot november door het hele kanton Graubünden .

RHB !25 BOEKTastbare herinneringen

Ook kunt u een kijkje nemen in het Albula Railway Museum, een prachtige tentoonstelling van historische en actuele voertuigen van de Rhätische Bahn. Vergeet dan niet een van de prachtige boeken te kopen van de Zwitserse uitgeverij AS Verlag over de Rhätische Bahn, voor een blijvende en tastbare herinnering aan uw Zwitserse uitstapje. Nederlanders kunnen zonder overstappen met de Hispeed via Basel en dan met de SBB in Graubünden reizen.

rail away kop