Spoorprofessionals verbreden vakkennis tijdens RailTech Europe

Advertentie

Eind van deze maand gaat voor de twaalfde keer de grote internationale vakbeurs RailTech Europe 2019 in Utrecht van start. Met conferentieprogramma’s en meer dan honderd workshops kunnen vakprofessionals hun kennis op allerlei gebieden ophalen en verbreden. Nieuw is het Freight and Terminal Forum.
Het evenement vindt op 26, 27 en 28 maart plaats in Jaarbeurs Utrecht.
Organisatie van RailTech verwacht meer dan 10.000 bezoekers en ruim 150 exposanten. Elk jaar is er een enorme groei “, zei Rob Vos van organisator ProMedia Group. Volgens Vos komt de gehele spoorsector tijdens deze drie dagen in Utrecht bijeen. Er is een speciaal Start-up Festival en studenten kunnen op zoek naar hun toekomstige baan tijdens de Rail Carrière Dagen. De meest succesvolle initiatieven worden geëerd met een Innovation Award.
RailTech Europe Conferentie
Onderdeel van het grote railevenement is de RailTech Europe Conferentie, een driedaags conferentieprogramma op hoog niveau. Meer dan 30 sprekers zullen vertellen over de nieuwste ontwikkelingen rondom het Europese Rail Traffic Management System (ERTMS), Energiezuinig rijden op het spoor. Voorspellend Spooronderhoud. Diverse EU-lidstaten worstelen op dit moment met de planning van de uitrol van ERTMS en het definiëren van een sluitende businesscase. Op de eerste dag (26 maart) van de conferentie zullen verschillende experts hier oplossingen voor bieden.
Om het spoor nóg duurzamer te maken, worden er verschillende toepassingen ontwikkeld om het energieverbruik van treinen te verminderen. Op de tweede dag zullen verschillende internationale sprekers ingaan op de mogelijkheden. De spoorwegsector verschuift steeds meer van correctief onderhoud naar voorspellend onderhoud. Daarom worden nieuwe monitoring-, analyse-instrumenten en assetmanagement-strategieën toegepast. Op de derde dag meer over de nieuwste technologieën op het gebied van voorspellend onderhoud.
Freight and Terminal Forum
Tijdens voorgaande beurzen van RailTech Europe was er al aandacht voor spoorgoederenvervoer, maar dit jaar wordt hiervoor een speciaal evenement gehouden in de vorm van het Freight and Terminal Forum. Dit omvat een eendaagse conferentie over terminal-efficiëntie op 28 maart, met onderwerpen als de geschatte aankomsttijd, de geografische locatie van binnenlandse terminals en het ontwerp en de automatisering van railterminals.
Gedurende de drie dagen van het evenement zijn er ruim honderd workshops, die gehouden worden op de beursvloer. Bezoekers kunnen zich aanmelden om kennis op te doen over onderwerpen zoals het Zwitserse modal shift-beleid, hogesnelheidstreinen voor vracht, sancties tegen Iran of blockchain-applicaties.
Innovatie
Innovaties in de spoorsector is altijd een belangrijke pijler geweest voor RailTech Europe. Dit jaar worden de RailTech Europe 2019 Innovation Awards gepresenteerd in zeven categorieën, in plaats van de traditionele drie. Deze worden uitgereikt in de categorieën infrastructuur, rollend materieel, IT en openbaar vervoer. Daarnaast zal een deelnemer met de RailFreight Innovation Award worden bekroond, evenals een Start-up Award en een Industry Choice Award, het beste innovatieve product of service die door de branche wordt gekozen.
Na de succesvolle editie van 2017, zal het RailTech Startup Festival dit jaar zijn tweede editie zien. Het Startup Festival biedt een marktplaats voor innovaties in de railindustrie. Dit matchmaking-platform brengt startups, stakeholders uit de sector en investeerders samen.
Rail Carrière dag
Maar liefst 1.000 studenten bezoeken deze vakbeurs met slechts één doel: het vinden van een baan, stage of stage in de spoorwegsector. De Rail Carrière Dagen speelt in op de toenemende vraag naar geschikt spoorpersoneel. Daarom is er een grootscheepse campagne opgezet om studenten van technische onderwijsinstellingen naar de spoorsector te lokken.
Samen met het Railcenter, RailForum en de Jonge Veranderaars is een programma samengesteld om studenten te koppelen aan hun toekomstige werkgever. Bedrijven kunnen zich presenteren in de Future Tours van de Jonge Veranderaars, of ze kunnen pitchen wat ze te bieden hebben in de zogenaamde pitchshows. Er zijn ook speeddating-sessies op het Meeting Square.
Jaarbeurs Utrecht
“Al met al is het de mooiste editie van RailTech Europe ooit”, zegt Vos. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen de brochure downloaden. Alle informatie is beschikbaar op de website. De registratie voor bezoekers is geopend. Gaat u ook op 28, 29 en 30 maart naar de Jaarbeurs in Utrecht. Ja toch! Bron: ProMedia Group en SpoorPro – Foto: Treinennieuws.nl