SpoorParade slotfeest van 175 jaar Spoor in Nederland

Advertentie

spoor01De eerste dag van de SpoorParade Amersfoort trok vandaag 3400 bezoekers. Op dit zesdaagse Themapark laten zestig spoorbedrijven de wereld achter het spoor zien, omdat het spoor in Nederland 175 jaar bestaat. Bezoekers zagen treinenshows, konden plaats nemen op “de bok” van oude en nieuwe treinen en bezochten exposities over de spoorgeschiedenis van Nederland. Kinderen konden ervaren hoe het is om op de trein of aan het spoor te werken en mochten met alle treinen spelen, van 100 gram tot 100 ton.
De SpoorParade werd even na 15.00 uur officieel geopend door de Amersfoortse burgemeester Lucas Bolsius en spoorliefhebber Erik de Zwart die voor de gelegenheid werd omgedoopt tot spoorburgemeester. De VSM rijdt precies op tijd, namelijk naar de openingsfluit van de Burgermeester gaf de VSM een loei op de stoomfluit en reed netjes voorbij.
Spoor08De organisatie spreekt over een succesvolle eerste dag. Met het aangekondigde mooie herfstweer verwacht de SpoorParade in het weekend veel bezoekers. NS zet extra lange treinen in om deze bezoekers naar het themapark te brengen.
De SpoorParade duurt nog tot en met dinsdag 21 oktober en is geopend van 10 tot 18 uur.
Het was echt ouderwets in Amersfoort. Grote rookpluimen en stoomfluiten, de stoomtrein is even terug in Amersfoort op SpoorParade te gelegenheid van 175 jaar Spoor. Het feest van het rijende materiaal hebben we kort geleden in Amsterdam mogen meemaken. Nu zijn de kinderen aan de beurt om kennis te maken met het spoor. Veel kleur- en ontwerp wedstrijden, maar ook modelspoorbanen enz. Een echt pretpark met heel veel kinderattracties. Bij het Reuzenrad waar men soms meer dan honderd wachten voor u zullen zijn. VSM maakt ritten met echte stoomlocomotieven buiten het terrein, maar wel bij de ingang van SpoorParade ook helemaal gratis. U heeft tot en met dinsdag de tijd om SpoorParade met eigen ogen te zien. Hieronder Treinennieuws.nl foto impressie.

Spoor04
Nu weten we waarom de NS alle gele vertrekborden wil weg halen
Spoor05
De dames van de NS
spoor07
Wordt dit de nieuwe manier van vervoer door NS international?
Spoor09
Deze niet vergeten te kopen als herinnering zo als wij.
Spoor11
De SpoorParade
Spoor13
Het officiële start sein door de twee Burgermeesters
Spoor16
Märklin was er in het GROOT en het klein

Spoor15

Spoor12
Feest in de trein (met handtekening van de auteurs)

Spoor02Spoor03Spoor06Spoor10