Spoorlijn Veendam-Stadskanaal?

Advertentie

Stieneke van der Graaf – Foto: Ruben Timman

De ChristenUnie wil dat de spoorlijn van Groningen naar Veendam wordt doorgetrokken tot Veendam-Stadskanaal. ChristenUnie Kamerlid Stieneke van der Graaf zaal hier morgen aandacht voor vragen in de Tweede Kamer. In 2011 is de spoorlijn Groningen-Veendam in gebruik genomen. Gemeenten in Groningen en Drenthe vragen inmiddels om de lijn door te trekken en Veendam-Stadskanaal te realiseren. Het traject wordt nu gebruikt door de museumspoorlijn.
Van der Graaf: “Ik ga de staatsecretaris van Infrastructuur en Milieu vragen of zij zo snel mogelijk afspraken wil maken over de realisatie en financiering van de spoorlijn Veendam-Stadskanaal samen met de provincie en de gemeenten. Dit is een lang gekoesterde wens. Als de spoorlijn opnieuw wordt geopend zal dat grote waarde hebben voor de bereikbaarheid en economie in deze regio.
Er zullen afspraken moeten worden gemaakt over de afkoop van de kosten voor beheer en onderhoud van de spoorlijn, maar er zal ook moeten worden gesproken over een bijdrage van het Rijk aan de financiering.
Ik hoop dat er een gezamenlijke oplossing wordt gevonden voor de museumspoorlijn.”