Spoorlijn Helsinki met Luchthaven geopend

Advertentie

Helsink ring railDe 18 km lange route vormt een lus die van de Helsinki-Lahti main line en de Martinlaakso tak in het westen. Na het verlaten van de hoofdlijn ten noorden van Tikkurlia, rijden de treinen over een 500 m lang viaduct naar de tunnels onder de luchthaven. De nieuwe lijn verbindt vijf stations, met inbegrip van het eerste volledig ondergrondse treinstation. Lentoasema gaat 10 juli open. Tot 10 juli kunnen passagiers gratis met een shuttlebus bereiken.
Zodra Lentoasema open is, zullen de reistijd vanaf de luchthaven naar Helsinki centraal station ongeveer 30 min via het Oosten of het westen route zijn. De Ringspoorlijn heeft een capaciteit voor zes treinen per uur in elke richting, en diensten worden geleverd door vierwagen Stadler Flirt elektrische treinen.
Het bijna 800 miljoen euro kostende project werd gefinancierd door Finse vervoer Bureau Liikennevirasto , de stad van Vantaa en natuurlijk de luchthavenautoriteiten Finavia. Het project kreeg ook een financiering van de EU. Bron: Metro Report