Spoorboeken voor Kerstwensen

Advertentie

Sint Nicolaas heeft zijn hielen nog maar net gelicht of de Kerstman laat zijn gezicht zien. (al had hij weer geen vertraging en kwam weer veel te vroeg aan op een van de stations) In de goederenwagen zitten weer heel wat geschenken. Wij selecteerde drie boeken die als Kerstwens kunnen worden opgegeven.

Die legende lebt
Al wordt het 150 jarige jubileum van Marklin overschaduwt door turbulente gebeurtenissen, het boek ter gelegenheid van deze mijlpaal “Die legende lebt” is het verhaal van mensen die hun creativiteit van hoogwaardige speelgoed ander halve eeuw bij vele generaties en niet alleen kinderen, maar ook bij volwassenen vele uren vreugde hebben bezorgd. Deze vreugde, is de emotie dat het merk een onderscheidende uitstraling heeft. Het oude Märklin speelgoed heeft een legendarische geschiedenis. Zo zal dit boek bij vele modelspoorders als cadeau op hun verlanglijst staan.

handboeksHet grote modelspoor handboek
Wie een modelspoorbaan gaat aanleggen, kiest voor een hobby met ontzettend veel facetten. Om u en uw modeltreinen op het goede spoor te zetten, snelt dit boek u te hulp. Het bevat een onmisbare leidraad voor beginners en een rijke bron van ideeën voor gevorderde modelspoorders. Aan de hand van gedetailleerde, professionele illustraties wordt getoond hoe u stap voor stap uw modelspoorbaan zo waarheidsgetrouw mogelijk ontwerpt. Van de planning en de opbouw tot de inrichting en de besturing; geen enkel aspect wordt over het hoofd gezien. De vele voorbeelden geven u ongetwijfeld voldoende inspiratie om uw eigen modelspoorbaan verder uit te breiden.

Bruggen in Nederland
Beschreef treinennieuws.nl begin augustus een boek over de Duitse spoorbruggen nu kunnen wij een boekwerk aankondigingen over de Nederlandse bruggen, waaronder de spoorbruggen. De serie Bruggen in Nederland van de Nederlandse Bruggen Stichting belicht de bruggenbouw vanuit een techniekhistorische invalshoek. De twee delen zijn geschreven vanuit de behoefte om de ontwikkeling van en de kennis over de Nederlandse bruggenbouw vast te leggen. Behalve voor specialisten als ingenieurs, historici en monumentenzorgers is deze rijk geïllustreerde en toegankelijk geschreven uitgave vooral ook bedoeld voor anderszins geïnteresseerden in Nederlandse bruggen in de periode 1940–2000.
Het eerste deel van de serie (1940–1950) behandelt de oorlogsperiode en de direct daarop volgende Wederopbouw. Een bijzonder tijdsdocument dat, behalve aan de lotgevallen van strategisch belangrijke bruggen in de oorlog, ook aandacht schenkt aan bijvoorbeeld de organisatie van het herstel en de vindingrijkheid van bruggenbouwers daarin.
Deel twee (1950–2000) belicht de economische groei, de expansie van de infrastructuur en de technische ontwikkeling van de bruggenbouw. Vele brugspecialisten laten materialen, constructies en ontwerpprocessen de revue passeren. Niet alleen de in Nederland gebouwde bruggen, maar ook de prestaties van Nederlandse bruggenbouwers in het buitenland komen aan de orde. De set Bruggen in Nederland (1940-2000) bestaat uit twee gebonden delen in een cassette en een dvd met onder meer bijzonder filmmateriaal.


Let op: na 1 januari 2010 wordt de prijs 125,00
Deel 1 en deel 2 zijn eveneens los verkrijgbaar.