Spoor- en Tram jaarboek 2012

Advertentie

Onze, met vaak mooie boeken en DVD’s verwende redactie, werd een beetje ongeduldig. Waar bleven de jaarboeken? Door drukke overige werkzaamheden van de auteur Richard Latten kwam Spoorwegen 2012 twee maanden later dan gewoonlijk uit, staat in het voorwoord te lezen. Maar nu ligt het dan toch eindelijk in de boekhandel. Na het lezen en bekijken van beide boekwerken Spoorwegen en Trams, waar uitgeverij Alk een grote naam heeft, rijst bij ons alleen de vraag: Zou Alk volgend jaar ook geen Metro 2013 kunnen uitbrengen?

In Spoorwegen 2012 wordt verslag gedaan van de belangrijkste ontwikkelingen op spoorweggebied het afgelopen jaar en met een blik vooruit in vrijwel geheel Europa. Het jaarboek is onderverdeeld in landenhoofdstukken met per hoofdstuk een beschrijving van algemene ontwikkelingen, investeringen in verbetering en uitbreiding van spoorweginfrastructuur, de reizigersdienst en het rollend materieel. Ontwikkelingen bij de leasemaatschappijen en bij de industrie-toeleveranciers worden in aparte hoofdstukken beschreven. Al krijgt onze redactie al heel veel nieuws binnen, toch was het de afgelopen week heel rustig. Want 572 pagina’s met de mooiste kleuren foto’s heb je niet een, twee drie uit. Spoorwegen 2012
bevelen wij aan ,voor iedereen die een up-to-date overzicht op prijs stelt van alle belangrijke ontwikkelingen op spoorweggebied binnen Europa.

ISBN: 9789060133736
Afmeting: 15 x 21 cm
Uitvoering: ingenaaid
Omvang: 572 pagina’s
Auteur: Richard. Latten
Prijs: 24,50   Bestellen

Deze aanbeveling betreft ook het jaarboek Trams 2012, waarin per land, de steden behandeld worden of waar het tramnet gewijzigd dan wel uitgebreid is. Stad voor stad worden de laatste nieuwtjes besproken waarbij opvalt dat de auteurs Schenk en van den Toorn, met zorg voor details en nauwkeurige beschrijvingen een opmerkelijke betrokkenheid etaleren. Een boekwerk van 272 pagina’s voorzien van prachtige kleuren foto’s. Alle Europese landen worden besproken. Bijzonder valt op een apart hoofdstuk over trams in het Verre Oosten.

Boek informatie
ISBN: 9789060133743
Afmeting: 15 x 21 cm
Uitvoering: ingenaaid
Omvang: 272 pagina’s
Auteur: B.A. Schenk / M.R. van den Toorn
Prijs: 17,95 Bestellen