Spoor editie 32

Advertentie

Spoor editie 32

Editie 32 van het boek Spoor kijkt terug op het jaar 2020. Het was een jaar dat we de rest van ons leven zullen herinneren. Een jaar van anderhalve meter afstand houden. Maar ondanks alles gebeurde er toch weer heel veel op spoorgebied.

Spoor editie 32

Spoor editie 32In deze editie worden de bijzonderheden op het gebied van reizigers-, goederen- en museumvervoer beschreven en in beeld gebracht. Er wordt teruggekeken op een jaar waarin het corononavirus toesloeg en waarin NS Reizigers de eerste Intercity Nieuwe Generatie heeft ontvangen om te testen. Maar 2020 was ook het jaar waarin de ter zijde stelling van het SGMm-materieel niet geheel volgens plan verliep en in december plotsklaps de compleet DDZ-vloot aan de kant werd gezet.

In het Nederlandse goederenvervoer nam DB Cargo afscheid van de laatste 1600’en. De railmusea hadden het moeilijk en moesten regelmatig verplicht hun deuren sluiten. In het hoofdstuk ‘Afvoer, Sloop en Verkoop’ wordt beschreven hoe de dieseltreinen type DM ’90 eindelijk aan hun tweede leven in het buitenland gaan beginnen. Ook de Lelylijn die er misschien toch gaat komen, krijgt in het afsluitend hoofdstuk aandacht.

Het boek is voorzien van veel foto’s die de actualiteiten en achtergronden van het afgelopen jaar in beeld brengen.

Bestellen

Titel:Spoor editie 32
Auteur:Marcel van Ee, Rob van Ee en Chris Westerduin
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:Eerste
Afmeting:21,0 x 29,7 cm
Pagina’s:144
Illustraties:Circa 250 foto’s in kleur
ISBN:9789059612334
Prijs:€31,90

Je koopt dit prachtige boek bij Spoorwegboekhandel.

Spoorwegboekhandel

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.