Snelle HSL Thalys krijgt modern nieuw jasje

Advertentie

Thalys gaat vanaf 1 december 2008 rijden in een volledig nieuw jasje. Exterieur en interieur van de treinstellen worden volledig gemoderniseerd en vernieuwd en het personeel krijgt een nieuwe outfit, ontworpen door de Duitse styliste Eva Gronbach.

De nieuwe stijlvolle outfit van de medewerkers past volgens de ontwerpers bijzonder goed bij het snelle kwaliteit imago van de Thalys. De volledig vernieuwde treinstellen zijn ontworpen door een consortium van Belgische en Franse designers. Creativiteit en design staan centraal in de nieuwe Thalys. Dit is doorgevoerd tot in de kleinste details, tot en met het tafelservies aan toe. De treinstellen hullen zich letterlijk in een nieuw jasje met hoogwaardige folie voor een modern, aantrekkelijk en stralend effect, in het intussen alom bekende Thalys-rood.
Hogesnelheidslijn
De ‘Nieuwe Thalys’ wordt midden 2009 voltooid met de opening van de hogesnelheidslijnen die

Amsterdam en Keulen op minder dan 3u15 met Parijs en in 1u45 met Brussel verbinden.
Modern en elegant
Het nieuwe uniform dat het voltallige Thalys-personeel – ongeveer 1000 personen – vanaf 1 december 2008 zal dragen is volgens de ontwerpers hedendaags, puur en stijlvol. De vloeiende en comfortabele lijnen staan voor de beweging en de snelheid van Thalys. De buitenkleuren van de trein, de inspiratiebron, domineren, daarnaast worden ook kleuren van het nieuwe interieur van de treinstellen gebruikt.
Moderne warme kleuren en een inrichting met meer beenruimte behoren tot de vele veranderingen in het interieur van Comfort 1. 


Opnieuw ingedeeld
De vernieuwde Thalys-treinstellen bieden ultiem comfort, ruimte, een breed dienstenaanbod voor passagiers en de nieuwste technologieëën. De bestaande ruimtes zijn volledig opnieuw ingedeeld. Dankzij het nieuwe ontwerp van de stoelen neemt de beenruimte met ongeveer vijf cm toe in Comfort 1 en 2, zonder een afname van het totale aantal stoelen.
Comfortabel
De comfortabele, ergonomische stoelen zijn voorzien van brede armsteunen. Elke stoel is uitgerust met een brede tafel of eetblad en afzonderlijk vuilbakje. Daarnaast hebben reizigers hun eigen stopcontact van 220V, een tijdschriftenopbergvakje en een individuele led-leeslamp. Zakenreizigers kunnen in de Thalys sinds kort ook gebruikmaken van draadloze breedband internettoegang, de eerste ervaringen daarmee zijn nu al uiterst positief.
Warme atmosfeer
De kleuren binnenin de treinstellen zijn een subtiele combinatie van rood, paars en fuchsia. Dit zorgt volgens de ontwerpers voor een warme atmosfeer die helemaal past bij Thalys. De kleuren komen ook terug in de drie bars die over de trein zijn verspreid.
Buitenkant
Ook de buitenkant van de Thalys-treinstellen krijgt een flamboyant nieuw jasje. De treinen zijn onder andere voorzien van een chromen lijn, die over de volledige lengte van de trein loopt. Dit zorgt voor een uniek effect wanneer de trein met 300km/u voorbij raast.

Bron: tourpress