Škoda Transportation-groep levert 79 treinen aan České dráhy

Advertentie

De Škoda Transportation-groep is misschien nieuw voor sommige lezers. Het is ons eerste artikel over deze firma en het gaat niet over auto’s, maar over treinen. Een grote vloot nieuwe treinen, uit de werkplaats van de Škoda Transportation-groep, zal de komende vier jaar helpen bij de modernisering van het rollend materieel van de Tsjechische spoorwegen. Škoda zal geleidelijk 79 lagevloertreinen leveren aan České dráhy. Dit zijn 50 RegioPanter-treinen met twee wagens en 29 treinen met drie, van hetzelfde type. Een belangrijke renovatie van voertuigen helpt om te voldoen aan de hogere comfortvereisten voor passagiers.


In de komende de jaren kunnen passagiers in de regio’s Olomouc, Moravisch-Silezië en Zuid-Bohemen uitkijken naar de nieuwe lage-vloer RegioPanter-treinen van Škoda Transportation, dat deel uitmaakt van PPF Group, waar České dráhy ze geleidelijk zal inzetten in 2023 en 2024 .
“RegioPanter-treinen dragen bij aan een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van binnenlands treinreizen. Onze moderne, ecologische en comfortabele voertuigen rijden echter niet alleen op de lijnen van veel regio’s in Tsjechië, maar ook in Slowakije en binnenkort ook in Letland. Dankzij nieuwe contracten. in onze fabrieken in Pilsen en Ostrava investeren we honderden miljoenen in het uitbreiden en innoveren van de productie en nemen we ook meer werknemers aan “, zegt Petr Brzezina, voorzitter van de raad van bestuur en voorzitter van de Škoda Transportation-groep.
RegioPanter-treinen

Panter is een Tsjechisch woord voor de panter (dier). Deze naam werd gekozen uit meer dan 10 500 suggesties van een breed publiek en is verbonden met oude elektrische eenheden uit de jaren 60, die pantograf of panťák werden genoemd.

 

In de nieuwe wagens zullen passagiers het comfortabele interieur, de moderne uitrusting, de mogelijkheid tot comfortabel vervoer van mensen in rolstoelen en de ruimte voor kinderwagens en fietsen waarderen. In vergelijking met de vorige RegioPanter-treinen hebben ze veel technologische verbeteringen. Ze zijn uitgerust met een modern informatiesysteem, wifi, camera’s en de mogelijkheid van automatische terreincontrole en worden af fabriek uitgerust met de modernste ETCS-treinbeveiligingsapparatuur. De maximumsnelheid van de treinen is 160 km / u en de eerste van een reeks eerder bestelde treinen voor twee wagens wordt momenteel getest op het testcentrum van VUZ.

Škoda Transportation-groep

Zij sloten het eerste contract voor de levering van maximaal 50 treinen met České dráhy in februari 2019. Binnen dit contract produceren ze nu RegioPanter-treinen met twee wagens, die 140 zitplaatsen hebben. De tweede raamovereenkomst, maximaal 60 hiervan kind, werd onlangs gesloten. Uit dit nieuwe contract heeft České dráhy al 29 eenheden met drie wagens besteld met een capaciteit van 234 zitplaatsen. Na de levering van deze nieuw bestelde treinen zullen in totaal 167 moderne Panther-eenheden met lage vloer operatie in de Tsjechische Republiek, ”voegt Tomáš Ignačák, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van de Škoda Transportation-groep toe. Ook in het buitenland zijn enkeldeks treinen van Škoda succesvol en vorige week is in Slowakije de eerste trein van in totaal 25 voor ŽSSK geleverde treinen in gebruik genomen. Binnenkort zullen ook soortgelijke lagevloertreinen, namelijk 32 stuks, voor de Letse Spoorwegen worden geleverd.
České dráhy exploiteert al tientallen van dit soort treinen, namelijk 12 RegioPanter-treinen van de 440-serie en 8-treinen van de 640-serie (beide typen zijn drie rijtuigen), 17 treinen van de 650-serie (twee rijtuigen) en 14 treinen voor vervoer over lange afstanden InterPanter van de serie 660 en 661 (drie- en vijfwagens).

Škoda Transport

De producten van Škoda Transportation omvatten voornamelijk lagevloertrams, elektrische locomotieven, treinstellen voor voorsteden, metrotreinen, elektrische bussen en trolleybussen, evenals besturings- en aandrijfsystemen voor transportsystemen. Škoda Transportation heeft verschillende dochterondernemingen in Tsjechië, zoals Škoda Electric, Škoda Vagonka of Pars nova. Het heeft ook andere bedrijven in Duitsland, Finland, Hongarije en Rusland. Er werken bijna vijfduizend mensen in bedrijven in Tsjechië. Het is alleen dankzij hoge investeringen in onderzoek en ontwikkeling dat Škoda Transportation regelmatig nieuwe, moderne producten op de markt kan brengen die met succes hun plaats op buitenlandse markten vinden. Het bedrijf heeft de afgelopen 3 jaar meer dan 3 miljard CZK geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. Hier kan men lezen wat deze firma nog meer produceert buiten auto’s

PPF Group

PPF Group investeert in meerdere marktsegmenten, waaronder financiële dienstverlening, telecommunicatie, biotechnologie, vastgoed en machinebouw. De groei van PPF Group berust op de ontwikkeling van traditionele en nieuwe industrieën, de opbouw van moderne infrastructuur, de digitale economie en het verbinden van Tsjechisch talent en capaciteiten met wereldwijde kansen. Het bereik van de PPF-groep strekt zich uit van Europa tot Noord-Amerika en Azië. De Groep bezit activa ter waarde van 44 miljard EUR en stelt wereldwijd 98.000 mensen tewerk (op 30 juni 2020). PPF betaalt inkomstenbelastingen in elk van de 25 landen waarin het actief is en genereert winst. Bron en copyright foto’s: Škoda Transportation-groep