ŠKODA TRAMS NAAR OSTRAVA

Advertentie

Berlijn / Pilsen, 19 september 2018 – De InnoTrans is bij uitstek de plaats om een nieuwe trein of tram te lanceren. Ook een kontract ondertekening is gewild op deze grootste beurs,. Wanneer je een persconferentie op deze beurs plant, ben je verzekerd dat de Internationale Railpers aanwezig is. Vandaag was Škoda Transportation aan de beurt voor een contract ondertekening met Transportbedrijf Ostrava voor de levering van veertig ForCity Smart trams met lage vloer in Berlijn.
“Na ons succes in de Duitse, Finse en Turkse markt, is het goed nieuws voor ons bedrijf dat de ultramoderne Škoda-trams passagiers in ons land in de Moravië-Silezische metropool Ostrava bediend worden.. Deze trams zijn gebaseerd op de beproefde ForCity Smart-trams, die al in Helsinki actief zijn, we leveren ook soortgelijke trams aan drie Duitse steden: Mannheim, Ludwigshafen en Darmstadt, evenals de Finse stad Tampere, Ostrava zal daarom een bewezen en technisch geavanceerd product ontvangen, ” zegt Petr Brzezina, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Škoda Transportation.

Škoda Tram in Helsinki

De trams zijn gebaseerd op de ForCity Smart-tramserie, maar ze worden uiteraard afgestemd met de wensen van Ostrava-specificaties. De trams met twee wagens en hoge capaciteit hebben een lage vloer van 100%, zijn uitgerust met USB-poorten en zijn volledig voorzien van airconditioning, wat zal bijdragen aan het passagierscomfort. De maximale snelheid bedraagt 80 km per uur, waarmee deze voertuigen optimaal kunnen profiteren van de nieuw geplande routes in Ostrava. Andere voordelen van de trams zijn een volledig draaibaar chassis en lage asdrukken die bijna geluidloos op het spoor. Vijf dubbele vleugeldeuren zorgen voor snel in- en uitstappen van passagiers. De trams voldoen ook aan de nieuwste Europese normen, waaronder vereisten voor niet-ontvlambaarheid van gebruikte materialen, sterkte van voertuigkasten en slagvastheid van de voertuigkast.
“We zijn ervan overtuigd dat het bedrijf Škoda uit Pilsen moderne, comfortabele en betrouwbare trams levert aan Ostrava die onze trend zullen bevestigen om de meest geavanceerde technologie en services aan onze passagiers te leveren.” Na het afleveren van alle voertuigen onder het contract, heeft Ostrava waarschijnlijk de jongste tramvloot in Tsjechië “, zegt Daniel Morys, CEO en voorzitter van de raad van bestuur van het transportbedrijf Ostrava.
“Naast veertig trams omvat de contractprijs ook technische documentatie, serviceproducten en softwarelicenties. De voertuigen worden uitgerust met de modernste informatiesystemen, camera’s en andere innovaties. Passagiers uit Ostrava kunnen zich daarom verheugen op comfortabele en zeer betrouwbare en veilige voertuigen “, voegt Petr Brzezina toe.