Škoda succes, trams voor Duitse Chemnitz

Advertentie

Chemnitz, 14. 6. 2016 – Škoda Transportation heeft de aanbesteding voor de levering van 14 moderne trams voor de stad Chemnitz gewonnen.

“De passagiers werden in onze ForCity Alfa tram reizende tijdens unieke proefritten in Chemnitz ondervraagd. Het onderzoek van de klant, is geëvalueerd als zeer succesvol. Wij willen graag de resultaten van vele jaren werk van onze ondernemers, technici, ontwerpers en andere deskundigen erkennen “, zegt Tomas Ignacak, voorzitter van de Škoda Transportation.

Škoda Transportation gaat de 100% lage vloer ForCity Klassieke trams, uitgerust met een roestvrij stalen behuizing met een as-ondersteuning aandrijving leveren De eerste tram zal worden geleverd voor een proefperiode operatie voor een aantal maanden in de zomer van 2018. De gehele vloot zal in de zomer van 2019 worden geleverd. Nadat het contract voor treinen van de Deutsche Bahn en na de succesvolle aanbesteding voor de National Express (S-Bahn Nürnberg), is dit het eerste Škoda Transportation contract voor trams in Duitsland “, aldus Zdenek Majer, vice-president van Škoda Transportation Sales.

Het bedrijf Škoda floreert op de Duitse markt, in augustus 2013, tekende zij een contract met de Deutsche Bahn Regio Duitse exploitant voor de levering van zes moderne treinstellen die binnenkort op de innoTrans internationale in Berlijn wordt geïntroduceerd. In november van hetzelfde jaar, het bedrijf heeft een dochteronderneming Škoda Transportation Deutschland GmbH in het Duitse stad München. Bovendien won het Škoda bedrijf een aanbesteding vorig jaar voor de levering van 39 single-deck elektrische units voor woon-vervoer in Neurenberg; echter, deze tot nu toe afgewezen, doordat andere kandidaten tegen de beslissing in beroep gingen.