ŠKODA met trams naar HELSINKI met trams naar HELSINKI

Advertentie

Foto van de Škoda tram in het bosrijke HELSINKI (Foto aangeleverd door Škoda)

Schöneiche / Helsinki / Pilsen, 25-10-2018 – De dochteronderneming van Škoda Transportation Group, het Finse bedrijf Škoda Transtech, heeft twee Artic-modellen uit de preklasse verkocht aan de Duitse Schöneicher-Rüdersdorfer Strassenbahn GmbH (SRS).
De unieke deal werd vandaag afgerond in Schöneiche bei Berlin, omringd door vertegenwoordigers van beide bedrijven.
De verkoop van twee ForCity Smart Artic pre-series voertuigen werd opgezet in samenwerking met Helsinki City Transport (HKL) en dankzij de steun van Voith Digital Solutions Austria GmbH & Co KG na een proefperiode van twee maanden.
“Ik ben blij dat naast Chemnitz en Rhein-Neckar-Verkehr, Schöneiche de derde stad is waar trams van Škoda Transportation in bedrijf zijn. Dit is Škoda’s eerste tram om volgens BoStrab een homologatie in Duitsland te ontvangen. Ik wil de teams van Škoda Transtech en Schöneiche’s SRS bedanken voor hun inspanningen en deze prestatie “, vult Zdeněk Majer, vicevoorzitter van Škoda Transportation Group en voorzitter van Škoda Transtech aan.
De ForCity Smart Artic Helsinki-tram is gebaseerd op een origineel idee van Helsinki City Transport (HKL) en is ontwikkeld in samenwerking tussen HKL en Škoda Transtech, een Finse dochteronderneming van de Škoda Transportation Group. In 2013 zijn twee ForCity Smart Artic-trams afgeleverd voor testen. Sinds 2016 worden de serie voertuigen elke drie weken afgeleverd in Helsinki. Er zijn momenteel 55 trams in passagiersvervoer. HKL heeft in totaal 70 van deze ForCity Smart Artic-trams gekocht.