Siemens steekt de grote oceaan over naar Pennsylvania

Advertentie

siemens elecMünchen, 11 november 2015 – Siemens heeft een contact (ongeveer 110 miljoen euro) voor de bouw van 13 elektrische locomotieven voor de Southeastern Pennsylvania Transportation (SETPA), exploitant van de regio Pennsylvania. Het contract omvat naast de de levering, ook reserveonderdelen en het onderhoud. Ook is er nog een optie van vijf locomotieven. De elektrische locomotieven zal worden gebouwd bij de Siemens productievestiging in Sacramento, Californië. Als alles mee zit worden de nieuwe voertuigen 2018 geleverd.
“De aankoop van deze nieuwe locomotieven zijn de eerste van verscheidene nieuwe voertuigen die SEPTA bestelde” zei SEPTA General Manager Jeff Knueppel. “We kijken uit naar hun komst hopen hierdoor te helpen een sneller en betrouwbaarder regionale spoor.”

“De nieuwe locomotieven zijn ontworpen voor verbeterde betrouwbaarheid en eenvoudiger onderhoud,” zei Jochen Eickholt, CEO van Siemens Mobility Division. “We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe elektrische locomotieven de mobiliteit voor de mensen, bedrijven en de economie van de Philadelphia regio zal versterken.” Bron en foto: Siemens