Siemens “Smartron” loc voor Duitsland

Advertentie

Siemens biedt een nieuwe locomotief voor Duitsland: de Smartron is afgestemd op een gedefinieerde transporttaak en maakt optimaal gebruik van standaardisatie. Zoals voorgeconfigureerd locomotief Smartron voor het goederenvervoer in Duitsland is ontworpen en stelt klanten in staat een kosten-efficiënte werking en een hoge bedrijfszekerheid. De Smartron heeft al goedkeuring voor Duitsland ontvangen. De locomotieven zijn vanaf nu te bestellen en kunnen vanaf eind 2018 worden afgeleverd. Voor testritten en demonstratiedoeleinden is een eerste locomotief nu beschikbaar voor klanten.

“Met de nieuwe Smartron bieden Siemens zijn klanten een krachtig en betrouwbaar loc, dat op een bepaald aantal toepassingen is ingesteld, waardoor een eenvoudig aankoopproces mogelijk is. Een standaard versie, een standaard contract, één prijs – dat is het idee van Smartron “, zegt Sabrina Soussan, CEO van de Mobiliteit divisie van Siemens.

De Smartron gebaseerd op beproefde componenten van de Vectron, die hun betrouwbaarheid van meer dan 100 miljoen kilometer werking hebben bewezen: Het heeft een capaciteit van 5.600 kW en een maximum snelheid van 140 km / h bereikt. De dikte is 1.435 mm, het gewicht is ongeveer 83 ton. De Smartron is ontworpen voor het 15 kV wisselspanningssysteem en uitgerust met het PZB / LZB-treinbeveiligingssysteem. De locomotief wordt standaard geleverd in de kleur “capriblau”.