Siemens noviteiten op InnoTrans

Advertentie

Op de komende InnoTrans staat de stedelijke mobiliteit bij alle maatschappijen van rollend materiaal centraal. Dus ook bij Siemens gaat het om producten en oplossingen om het de reiziger zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Steden staan voor de enorme uitdaging van het combineren van groei en kwaliteit te combineren. Ook energie-efficiënte en duurzame mobiliteit die aantrekkelijk zijn voor passagiers speelt een belangrijke rol in alle plannen.
Siemens presenteert op ’s werelds grootste vakbeurs voor transport technologie – InnoTrans – in hal 4.2 (Stand 150) en buiten in de tentoonstellingsruimte al haar noviteiten.
Eind juni konden wij van Treinenieuws.nl al de nieuwe Haagse tram zien, die als mock-up gepresenteerd werd, op een speciale Pre Press Conference InnoTrans 2012 in Siemens fabriek te Wenen.
Maar Siemens heeft naast de Avenio tram, de eerste van een geheel nieuw model, volgens kenners de meest geavanceerde tram van Siemens, wat natuurlijk ook een mooi visitekaartje voor Nederland in Berlijn wordt, haar gehele uitgebreide groene portfolio zien. Dit omvat o.a. de Inspiro, een nieuw generatie metro’s. Van dit metro type heeft Warschau er 35 zesdelige metrostellen besteld, die in de herfst van 2012 zullen worden afgeleverd. Maar ook de Stad Moskou veel belangstelling voor deze metro. Nog meer Russisch nieuws: Desiro RUS, een krachtige regionale trein voor het Russische breedspoor netwerk en innovatieve concepten voor preventief onderhoud en service. Viaggio RUS slaapwagen voor de RZD (Russische Spoorwegen) zal ook op het “Bahnhof” van de InnoTrans staan te pronken, hopelijk in een mooi nazomers zonnetje. In het buitengedeelte vergeet Siemens natuurlijk niet een aantal van de Vectron-locomotieven te presenteren.
In de tentoonstellingshal, presenteert Siemens haar Rail IT-portefeuille, met inbegrip van een geïntegreerde dispatching-en servicecentrum en een intermodale real-time Passenger Information System. De e-ticketing oplossing laat zien hoe gemakkelijk girale betaling kan werken – zoals ook het doorberekenen van de diensten of route die daadwerkelijk worden gebruikt, ongeacht of het berijden van een trein met welke maatschappij dan ook, met behulp van een fiets of het parkeren van een auto. Het aanbod op de InnoTrans wordt afgerond door smart grid oplossingen voor intelligente stroomvoorziening, die zijn belast met het hebben van meer steunen op hernieuwbare energiebronnen.