Siemens Mobility verkoopt wederom 50 Vectron locomotieven

Advertentie

Czech Railways heeft 50 Vectron MS multisysteemlocomotieven besteld bij Siemens Mobility. Het contract omvat ook het onderhoud van de voertuigen gedurende vijftien jaar. Met een maximale bedrijfssnelheid van 230 km/u zijn de locomotieven geschikt voor gebruik op conventionele en hogesnelheidslijnen in snel grensoverschrijdend personenvervoer. De leveringen zijn gepland voor december 2025.

Tsjechische Spoorwegen

We zijn verheugd over het vertrouwen van de Tsjechische Spoorwegen en onze grootste Vectron-order uit Tsjechië tot nu toe. Voor het eerst zijn onze locomotieven met een maximale snelheid van 230 km/u ook geschikt voor gebruik op hogesnelheidslijnen. De Tsjechische Spoorwegen zijn dus uitstekend uitgerust voor flexibel, duurzaam en grensoverschrijdend spoorvervoer. Met het aanvullende servicecontract garanderen we ook de beschikbaarheid van de voertuigen tijdens het gebruik”, zegt Michael Peter, CEO van Siemens Mobility.
We hebben zeer goede ervaringen met de Vectron-locomotieven van Siemens. We hebben momenteel 18 voertuigen, meer worden gebruikt door onze dochteronderneming ČD Cargo. We denken dat de nieuwe Vectrons met een topsnelheid van 230 km per uur ons net zo positief zullen overtuigen. We zullen ze samen met 20 Comfort Jet-eenheden gebruiken, bovendien kunnen ze ook met onze Tsjechische Railjets reizen, zegt Michal Kraus, plaatsvervangend voorzitter van de raad van bestuur van ČD en plaatsvervangend algemeen directeur voor onderhoud.
De locomotieven voor de Tsjechische spoorwegen worden geproduceerd in de Siemens Mobility-fabriek in München-Allach. De voertuigen zullen worden uitgerust met de wereldwijd beproefde Siemens ETCS-on-board unit-oplossing Trainguard 100/200/300 en zijn uitgerust voor gebruik in Tsjechië, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Slowakije en Hongarije. De Tsjechische Spoorwegen zijn van plan de locomotieven in te zetten op de routes tussen Praag – Hamburg, Praag – Wenen – Graz en Praag – Boedapest. Vectron-locomotieven zijn de modernste locomotieven voor het personenvervoer in Europa en zorgen dankzij een uitgebreid portfolio van landgoedkeuringen voor maximale flexibiliteit.

Vectron-locomotieven

Siemens Mobility heeft al 1.327 Vectron-locomotieven verkocht aan in totaal 61 klanten. De locomotieven hebben tot nu toe meer dan 500 miljoen kilometer afgelegd en zijn momenteel in Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Finland, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Zweden, Zwitserland, goedgekeurd voor gebruik in Servië, Slowakije, Slovenië, Tsjechië, Turkije en Hongarije.

Bron en foto’s: Siemens

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Treinennieuws stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.